UFC

(VIDEO) UFC debi za pamćenje: Mike Malott nokautirao je čovjeka koji se nazvao jačim od Brucea Leeja

Mickey Gall

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Debitant iz Kanade nokautom u prvoj rundi slavio je protiv iskusnog Mickeyja Galla

30-godišnji Kanađanin Mike Malott (8-1-1, 1-0 UFC) nije naročito poznat MMA borac, ali svejedno je ušao u meč protiv iskusnijeg Mickeyja Galla (7-5-0, 6-5 UFC) kao favorit.

Malott je ugovor s UFC-om izborio prošle godine, nakon što je savladao Shimona Smotritskog (8-1-0) nakon samo 39 sekundi borbe. Kanadski velteraš ''giljotinom'' je prisilio izraelskog borca na predaju i čekao ga je ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom.

Oduševio je Malott i u debiju, a Mickeyja Galla nokautirao je u prvoj rundi, nakon nešto manje od četiri minute borbe. Lijevim krošeom pronašao je bradu svog protivnika, a Gall je licem pao na tlo. Malott je samo dovršio posao dodatnim udarcima i sjajno je započeo svoju UFC karijeru. Snimka nokauta dostupna je na LINKU. Inače, Mickey Gall borac je koji tvrdi kako bi definitivno prebio Brucea Leeja na njegovom vrhuncu, a tijekom tjedna objašnjavao je svoje argumente (više o tome možete pročitati OVDJE)

Neposredno nakon meča, Malott je obećao kako će donirati 10 tisuća dolara za liječenje trenerove kćerke koja se bori s rakom. Dodatnu pomoć, Malott je prikupio putem do svlačionice. Naime, publika na tribinama donirala mu je novac dok se kretao iz kaveza prema svlačionici, a Malott je na konferenciji za medije izjavio da misli kako je prikupio oko tisuću dolara na taj način.

Emotivni UFC-ov borac objasnio je kako ga je na donaciju motivirala njegova sestra koja se također nekoć borila s teškom bolesti.

''Srcedrapajuće je. Novac bi poslužio i meni, ali njima (treneru i njegovoj kćerki) je puno potrebniji nego meni. Želim da dobiju najbolji mogući liječnički tretman. Hvala fanovima koji su mi na putu iz kaveza dali oko tisuću dolara u gotovini. Nemate pojma koliko to znači meni i mom timu, kao i obitelji Rodriguez.'', objasnio je Malott.

Radi se o 15-godišnjoj kćeri Joeyja Rodrigueza, trenera iz Team Alpha Male. Preko platforme GoFundMe prikupljeno je gotovo 75 tisuća dolara za Angie Rodriguez, a trenutno najizdašnija donacija na toj platformi, ona je Clayja Guide koji je donirao tri tisuće dolara

Linker
27. travanj 2024 00:04