UFC

(VIDEO) UFC odabrao deset najvećih događaja u prvoj godini na ESPN-u, za Miočića nije bilo mjesta...

Masvidal vs. Askren
 screenshot/Youtube
UFC je svoju suradnju s ESPN mrežom započeo 2019. godine, a Dana White je više puta naglasio kako to smatra najvećim poslom u povijesti UFC-a. Godinu dana kasnije, iza njih je razdoblje koji je White nazvao najvećim i najuspješnijim otkako promocija postoji. Tim putem su na svom Youtube kanalu objavili kompilaciju deset najvećih događaja iz tog razdoblja.

Nakon što su putem svog Youtube kanala objavili pojedinačnih deset godina, pomalo širu sliku dobila je UFC-ova godina suradnje s ESPN-om. Ona je započela 19. siječnja prvom priredbom na ESPN+ mreži i borbom između TJ-a Dillashawa i Henryja Cejuda. Godina dana te suradnje proslavljeno je na UFC 246 priredbi, na kojoj se vratio najpopularniji borac u MMA povijesti, Conor McGregor.

To su samo dva od deset najvažnijih trenutaka UFC-ove suradnje s ESPN-om. Među preostalima vrijedi izdvojiti prvu priredbu na glavnom ESPN kanalu i pobjedu Francisa Ngannoua nad Cainom Velasquezom, zatim prvi PPV event na ESPN+, UFC 236, koji je donio dvije možda i najbolje borbe godine, kao i UFC 244, prvi ESPN UFC u Madison Square Gardenu. Nije UFC zaboravio niti prvu kinesku prvakinju, kao i detroniziranje Roberta Whittakera od strane Israela Adesanye. Prvo mjesto je lako za pretpostaviti. To je najbolji nokaut godine i najbrži u povijesti UFC-a, Jorgea Masvidala protiv Bena Askrena. Masvidal se također našao i na trećem mjestu svojim osvajanjem BMF titule, tako da se može reći kako je to bila njegova godina.

Čini li nam se da nešto nedostaje? Borba u kojoj je Stipe Miočić vratio pojas teškaškog prvaka protiv Daniela Cormiera, odnosno ta priredba na kojoj su održani još neki spektakularni okršaji? Čini se da su UFC-u ipak bitniji neki gore navedeni događaji. Cormier je ipak dobio svoje mjesto u ovom videu kroz trenutak kad je dobio ESPY nagradu za najboljeg borca 2018. godine.

Linker
05. svibanj 2024 08:40