UFC

(VIDEO) UFC-ova borkinja dva puta se srušila na službenom vaganju

 screenshot (Twitter, The Schmo)
Borba Julije Stoliarenko i Julije Avile otkazana je nakon incidenta na vaganju

Litavska borkinja UFC-ove bantam kategorije, Julija Stoliarenko, ozbiljno je zabrinula sve koji su se nalazili u sali za vaganje unutar UFC-ovog APEX kompleksa. Ona se danas dva puta srušila tijekom svog vaganja za borbu protiv Julije Avile, koju je trebala odraditi na UFC on ESPN 21 priredbi.

Stoliarenko nije bila jedna od onih koje se čeka do samog kraja, odnosno nije bila na knap sa skidanjem kilograma. Zapravo se pojavila među prvima, svukla je hlačice i stala na vagu. Mirno je stajala dok je djelatnik komisije pokušavao očitati njenu težinu, kad je odjednom krenula gubiti ravnotežu. U jednom trenutku napravila je nekoliko koraka u nazad te pala leđima na paravan koji odvaja vagu i prostor za čekanje.

Više ljudi odmah je poskočilo u pomoć borkinji koja je odmah došla svijesti. Nakon što je popila vode, uspjela se ustati, stati na vagu i zadovoljiti potrebnu težinu, čak ne iskoristivši cijelu dozvoljenu toleranciju. Onda je pozirala za fotografe te krenula sići s vage. I tu su se pojavili novi problemi. Odmah su još pokušali pomoći, ali još jednom je kratko izgubila svijest. Brzo se oporavila, no sad joj liječnici više nisu dali da ustane. Pričekali su nosila koja su je odvela iz dvorane. Po njenoj reakciji možemo vidjeti kako ona smatra da se osjeća dobro, no liječnička služba napravila je jedino normalno što su nakon ovakvog incidenta mogli. Otkazali su borbu.

Više puta smo čitali o tome kako borci i borkinje gube svijest tijekom procesa skidanja kilograma, a većinom su o tome oni sami govorili. No, kad u svom naumu na kraju uspiju, najčešće uzmu i dovoljno vremena da se oporave pa na samom vaganju gotovo nikad ne možemo zaključiti kakav je tko imao proces.

Za Stoliarenko je lako zaključiti da joj skidanje kilograma nije bilo lako, iako ga je odradila u roku te je djelovalo kako ne bi trebalo biti problema. 170 centimetara visoka borkinja u dosadašnjoj je karijeri kombinirala nastupe u perolakoj i bantam kategoriji, sve dok bantam nije odabrala kao bolju opciju. Tko zna, nakon ovakvog incidenta možda povuče potez i odluči se natjecati u diviziji do 66 kilograma. Naravno, ako UFC istu ostavi u svom programu.

Linker
26. travanj 2024 14:37