UFC

(VIDEO) UFC se prisjetio događaja u kojem se najbolje vidi karakter Ronde Rousey

Ronda Rousey, Dana White i Miesha Tate
 screenshot/YouTube
U svojoj seriji objava zanimljivih događanja iz povijesti showa "The Ultimate Fighter", UFC se odlučio prisjetiti prve epizode 18. sezone, u kojoj su trenerice bile Ronda Rousey i Miesha Tate, odnosno reakcije Ronde Rousey nakon što je saznala da joj suprotstavljena trenerica neće biti Cat Zingano nego njena nemeza iz ranijih dana karijere.

Ronda Rousey od početka svoje karijere bila je težak karakter, no pri dolasku u UFC to nije odmah ušlo u prvi plan. Predstavljena kao ljepotica koja jednostavno demolira svoje protivnice, vrlo brzo postala je simbol ženske snage te je time automatski postala jedna od najvećih UFC-ovih zvijezda. Kao takva, dobila je priliku biti trenerica u 18. sezoni Ultimate Fightera, prvoj u kojoj su sudjelovale i borkinje.

Suprotstavljena trenerica trebala joj je biti tada neporažena Cat Zingano, koja je za tu poziciju savladala Mieshu Tate. I tako je bilo sve do par dana prije početka snimanja, kad se Zingano ozlijedila. UFC je reagirao pozvavši upravo Mieshu, no za to nisu rekli Rondi, koja je na prvi dan snimanja došla uvjerena da će imati mirnu sezonu s Cat Zingano protiv sebe te da će se nakon toga boriti protiv nje. Umjesto toga, dobila je ono što nikako nije htjela, a kroz sezonu se itekako prezentirao njen karakter, a veliki dio svoje današnje "popularnosti" dobio je i trener Edmund Tarverdyan.

Zapravo, Ronda je uhvaćena u trenutku već kad je prvi put vidjela Tate i kad s nevjericom nije mogla prihvatiti informaciju koju joj je ova otkrila. Bijesno je krenula u potragu za Danom Whiteom, nadajući se objašnjenju, a njega je dobila tek nakon što su svi zajedno sjeli, a prije nego su borci i borkinje ušli u dvoranu, uz nadu da će pobijediti uvodnu borbu i postati dio jednog od timova.

Ovaj video jako je dobar primjer toga tko je Ronda Rousey te zašto je kroz karijeru zapravo imala sve manje fanove. Tate je vrlo pametno uzela ulogu "pozitivke", uz dovoljno podbadanja svoje protivnice. Tate je na kraju odnijela pobjedu prema simpatijama fanova, a i u obje kategorije do kraja je došao njen borac tj. borkinja (Julianna Pena i Chris Holdsworth). Ronda je svoje zadovoljstvo dobila kad su se našle u Octagonu. Tate je tim putem postala prva koja se protiv nje otišla dalje od prve runde, no i ona je na kraju svoju ruku pustila u poznatu Rondinu zamku.

Pogledajte početak spomenute epizode, emitirane 4. rujna 2013. godine.

Linker
12. travanj 2024 08:29