UFC

(VIDEO) UFC se prisjetio godine koja je u potpunosti promijenila sport

McGregor vs. Diaz
 screenshot/Youtube
U seriji godišnjih pregleda događanja u UFC-u kroz posljednje desetljeće, došao je red na 2016. godinu. Riječ je o možda i najvažnijih 12 mjeseci u povijesti UFC-a, razdoblju unutar kojeg su se dogodile neke od najbitnijih priredbi, ali i razdoblju tijekom kojeg je UFC dostigao svoju najveću vrijednost i popularnost, što je na kraju dovelo do velike prodaje cijele promocije.

U prvom planu 2016. godine svakako su dvije borbe Conora McGregora i Natea Diaza, ali i sve ono kako je do tih borbi uopće došlo. Tko može zaboraviti pobjedu Natea Diaza koji je na borbu došao doslovno s odmora, ali i veliki revanš oko čije se sudačke odluke i danas "lome koplja". Conor McGregor tim je borbama došao do statusa najveće zvijezde u MMA povijesti, da bi kraj godine dočekao kao prvi istovremeni dvostruki UFC prvak. Kao dobar način prisjećanja na drugu borbu protiv Diaza svakako vrijedi podijeliti i UFC 202 Fight Motion video.

Ostatak ove godine obilježio je Michael Bisping, još jedan borac koji je priliku života dobio došavši s odmora, a onda je kao veliki autsajder nokautirao Lukea Rockholda, čime je došao do UFC titule srednje kategorije. Tu je titulu iste godine i obranio, osvetivši svoj vjerojatno najpoznatiji poraz protiv Dana Hendersona. 2016. je održan i jedan od najvećih evenata u povijesti promocije, UFC 200, koji je donio početak dominacije Amande Nunes, ali je isto tako ostao u sjeni doping pada Brocka Lesnara.

Sam kraj godine donio je posljednju borbu Ronde Rousey i težak poraz od Amande Nunes. Nije nas iznenadilo što je UFC odlučio to izostaviti, no neugodno nas je iznenadila činjenica da u ovaj video nije uvrštena pobjeda Stipe Miočića nad Fabriciom Werdumom i osvajanje titule prvaka pred 45.000 brazilskih navijača. Nažalost, UFC je trebao odati tu čast svom prvaku teške kategorije. Ipak, ovoj kompilaciji se i bez toga isplati dati nešto više od osam minuta svog vremena. Pogledajte!

Linker
19. travanj 2024 18:49