UFC

(VIDEO) Ušli smo u tjedan fantastične priredbe, pogledajte veliku najavu

 screenshot (YouTube, UFC)
Tri borbe za titulu i fanovima krcata dvorana u Jacksonvilleu čeka nas već idućeg vikenda

Došlo je vrijeme za povratak fanova na UFC priredbe. UFC 261 priredba je koja je dobila tu čast, a održat će se u prvoj dvorani koja je UFC-u dala priliku za održavanje priredbi nakon lockdowna. Nakon svibnja prošle godine i UFC 249 priredbe, Octagon se vraća u VyStar Veterans Memorial Arenu u Jacksonvilleu i to s čak tri borbe za titulu.

Ona glavna je veliki revanš okršaja Kamarua Usmana i Jorgea Masvidala. Nakon prve borbe, koju su održali u srpnju prošle godine, Masvidal je tvrdio kako je razlog njegovog poraza bio u tome što je borbu prihvatio samo tjedan dana prije održavanja. Usman je motiviran time da mu dokaže suprotno i ova borba je vrlo lako dogovorena.

Kroz "Countdown" najavu možemo bolje upoznati borce, ali i sve što se u njihovim karijerama događalo između ove dvije borbe, za vrijeme čega je Usman upisao još jednu obranu titule.

Sunaslovna borba donosi okršaj za titulu slamka kategorije između Weili Zhang i Rose Namajunas. Ova borba do prije otprilike tjedan dana nije imala nikakvih tenzija, no onda je Namajunas nepotrebne iste pokrenule izjednačivši prvakinju s kineskim komunizmom i svojim prijezirom prema istom.

Susret trenutne i bivše prvakinje svakako je nešto što se ne propušta i borba od koje je moguće očekivati neočekivano.

Borba dvije prvakinje dogodit će se u muha kategoriji. Valentina Shevchenko vjerojatno je najdominantnija prvakinja u UFC-u, možda čak dominantnija i od Amande Nunes, a sad ju čeka bivša prvakinja slamka kategorije i jedina borkinja s pobjedama u tri različite UFC divizije, Jessica Andrade.

Shevchenko je ipak dočekala jednu izazivačicu koja na papiru pruža uzbuđenje i svakako je intrigantno upitati se što može napraviti Brazilka poznata po svojoj snazi i eksplozivnosti.

Svoju najavu dobila je borba Chrisa Weidmana i Uriaha Halla. Weidman je Halla savladao 2010. godine u svojoj tada trećoj borbi, a u međuvremenu su se obojica isprofilirali kao sjajni borci. Dobro znamo kako je Weidman bio i prvak, a trenutno je u misiji vraćanja na staze stare slave. Protiv Halla nema pravo na kiks.

Linker
19. travanj 2024 11:16