UFC

(VIDEO) Usman i Covington u žestokoj raspravi nakon borbe: 'Čekaj da se ponovno vidimo, mrtav si!'

Kamaru Usman i Colby Covington
 screenshot
Colby Covington se nakon pobjede nad Tyronom Woodleyem dobio priliku obratiti Kamaru Usmanu

Nije dugo trebalo da ESPN iskoristi priliku što je u svom studiju imao Kamarua Usmana kao stručnog komentatora UFC Fight Night 178 priredbe te da istom osigura dijalog s Colbyjem Covingtonon. Covington je nakon uvjerljive pobjede protiv Tyrona Woodleya otkrio kako ga zanimaju samo dvije borbe, revanš protiv Usmana ili ona protiv Jorgea Masvidala.

Usman ispred sebe ima obranu titule prvaka protiv Gilberta Burnsa, koju će odraditi u prosincu. Ako bude uspješan u toj borbi, revanš protiv "Chaosa" čini se kao najizglednija opcija pa ne treba čuditi što su ESPN i UFC isti odlučili odmah početi graditi. A stavljanjem ovog dvojca u isti eter vjerojatno su dobili i više nego što su očekivali.

"Prošli put si bio nevjerojatno sretan. Znaš što se dogodilo dva dana prije borbe. Ja sam tada imao svoju najlošiju večer, a ti svoju najbolju. Pričekaj i vidjet ćeš što će ti se dogoditi idući put. Neće biti jeftinih poteza. Nećeš moći glumiti udarac u međunožje ili ubode u oko da bi dobio deset minuta za oporavak niti ćeš dobiti lažni prekid. Znaš tko je pobijedio i prošli put, a ovog puta ću vratiti pojas u svoje vlasništvo", rekao je Covington, koji se do danas nije pomirio s tim porazom te smatra kako je glavni krivac za njega zapravo sudac Marc Goddard. Što se tiče spomena onoga što se dogodilo dva dana prije borbe, Covington je ranije govorio o tome kako je pojeo nedovoljno skuhanu piletinu od koje mu je pozlilo.

Usman se cijelo vrijeme smijao, da bi onda reagirao rekavši Colbyju da se obriše, odnosno da mu je ostalo sline oko usta nakon telefonskog poziva s Donaldom Trumpom.

"Od koga si ti dobio poziv nakon pobjede? Dobio si poziv od svog plemena da ti daju simnu signale? Ti si patetičan, ti si loša šala i imaš pobjedu najgorom odlukom u povijesti UFC-a. Bila je to lažnjak borba, lažni sudac i lažni prekid. Pričekaj da se vidimo idući put. Mrtav si Marty, imamo nedovršenog posla i bolje da se pojaviš", sad je već izrazito ljutito govorio Colby, dok je Usman pokušavao objasniti kako nije bilo nikakve odluke, nego da je pobijedio prekidom, par puta ponovivši: "Razbio sam ti lice."

Ostatak rasprave u trajanju otprilike minutu i pol donio je pokušaj obojice da nešto kažu pa je to više izgledalo kao otvorena svađa nego kao intervju, što je prvobitno trebalo biti. Obojica su više puta još ponovili ono što su rekli još prije toga, a čini se kako su spremni na revanš. Sve je završilo prijetnjama Covingtona i glasnim smijehom Usmana.

Ispod teksta možete pogledati kako je ta rasprava, emitirana uživo na programu ESPN-a, izgledala.

Linker
19. travanj 2024 21:32