UFC

(VIDEO) Usporedite današnjeg Jorgea Masvidala s raznim fazama karijere

Jorge Masvidal

 screenshot (YouTube, UFC)
Popratite put "Gamebreda" od prve profesionalne borbe do osvajanja UFC-ovog BMF pojasa

Dok čekamo da prođe vrijeme te da krenu onu prve uvodne borbe sjajnog UFC 272 eventa, polako ćemo promatrati materijale koji su tu s ciljem da nas što bolje pripreme i zagriju. Posebno oni vezani uz glavne zvijezde priredbe, dvojac koji je dio jednog od najvećih rivalstava u povijesti sporta.

U ovom članku fokus je na Jorgeu Masvidalu i pregledu njegove već gotovo 19 godina duge karijere. Naime,svoju prvu borbu odradio je Jorge 24. svibnja 2003. godine, kad mu je bilo tek 18 i pol godina. UFC je nekako došao do snimke te ju objavio na svojoj YouTube stranici, a zanimljivo je vidjeti kako mu je već na prvoj borbi najavljivač bio Bruce Buffer, koji je tada očito radio i za AFC promociju unutar kojeg je Masvidal odradio svojih devet od svojih prvih deset borbi.

Pripremio je UFC i jedan video kroz koji pratimo njegov uspon u Octagonu. UFC-u je pristupio 2013. godine, pripajanjem Strikeforcea, a kao bivšeg Strikeforce izazivača ga se od početka nije štedjelo. No, upravo na tome izgradio je svu svoju kvalitetu i reputaciju.

Današnji zvjezdani status izgradio je onime što je u prethodnom videu na kraju, pobjedom nad Nateom Diazom i osvajanjem BMF pojasa. Upravo to je ono gdje je on dostigao svoj vrhunac, gdje je postao zvijezda kakav je danas, čovjek zbog kojeg bi UFC 272 mogao dostići milijunsku prodaju prijenosa.

Prisjetite se i kako je to izgledalo. Jorgea karijere uistinu je vrijedna pisanja knjige.

Linker
24. travanj 2024 16:48