UFC

(VIDEO) Važno je prezivati se Burns: Pogledajte impresivnu pobjedu brata novog UFC 'contendera'

Herbert Burns i Gilbert Burns
 screenshot
Herbert Burns impresivnom je izvedbom savladao Evana Dunhama na uvodnom programu UFC 250 priredbe

Nakon što je prethodnog vikenda Gilbert Burns ostvario pobjedu karijere savladavši Tyrona Woodleya, ništa manje impresivan na UFC 250 priredbi nije bio njegov mlađi brat Herbert. On je gušenjem u prvoj rundi upisao pobjedu nad iskusnim Evanom Dunhamom, čime je pokazao da može biti jednako impresivan kao vjerojatni budući izazivač velter kategorije.

Burnsu je to bio drugi UFC nastup, a ovog puta to se dogodilo u međukategoriji do 68 kilograma. Očekivao se težak posao protiv uvijek čvrstog povratnika Evana Dunhama, nekada rangiranog borca lake kategorije, koji je u karijeri tek jednom ranije bio završen prisiljavanjem na predaju. Nakon UFC 250 priredbe, ta se brojka popela na dva slučaja, a Burns je posao odradio tako da ostane dojam da je bilo vrlo lako i gotovo rutinski.

Odveo je već na samom početku borbu na pod, a onda je tamo brzo napravio tranziciju, nedugo nakon koje je u svom stisku imao Dunhamov vrat. Nije američkom veteranu preostalo ništa drugo nego tapkati i tako prouzrokovati veliko slavlje u obitelji Burns, drugi vikend u nizu. 32-godišnji Herbert ima još nešto zajedničko sa svojim godinu dana starijim i nešto poznatijim bratom. Također se što prije želi boriti opet. Perolaka kategorija dobila je upozorenje i nikome neće biti svejedno prihvatiti borbu protiv njega.

Pogledajte spomenutu završnicu.

Linker
19. travanj 2024 23:29