UFC

VIDEO: Vlasnik jednog od najatraktivnijih nokauta u povijesti UFC-a objasnio po čemu se razlikuje od trenutnog prvaka

J. Buckley

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ako ostvari pobjedu na sutrašnjem eventu, Joaquin Buckley bi mogao napraviti značajan korak prema napadu na titulu.

Joaquin Buckley, izazivač u UFC velter kategoriji, tvrdi kako on, za razliku od trenutnog prvaka Leona ‘Rocky‘ Edwardsa, pruža obožavateljima ono što žele vidjeti. Buckley je prešao iz Bellatora u UFC i najprije se borio u srednjoj kategoriji. U svojoj drugoj borbi za najveću MMA promociju naglo je postigao veliku popularnost. To je bilo u listopadu 2020. godine kada se u kavezu našao protiv Impe Kasanganaya, a nokaut kojim je ostvario pobjedu zasigurno je mnogima ostao urezan u pamćenje. Video nokauta je odmah postao planetarno raširen, takav fenomenalan potez se stvarno rijetko viđa, a i način na koji je Kasanganay pao poput srušenog debla ostavio je ljude bez daha. Mnogi smatraju kako je to najatraktivniji nokaut u povijesti UFC-a. Prisjetimo se ove fantastične i zastrašujuće majstorije Joaquina Buckleyja.

Nakon poraza od Nassourdina Imavova i Chrisa Curtisa, Buckley se odlučio spustiti u velter kategoriju gdje trenutno ima dvije uzastopne pobjede. Jednu protiv Andre Fialha koju je također ostvario atraktivnim prekidom, udarcem nogom u glavu, a drugu protiv Alexa Morona u kojoj je slavio sudačkom odlukom. Sutra nastupa protiv uvijek opasnog Vicente Luquea na UFC Fight Night Atlantic City priredbi, a ako uspije svladati iskusnog Brazilca, bit će korak bliže napadu na titulu koju drži Edwards. Luque je u svojoj posljednjoj borbi slavio protiv Rafaela dos Anjosa, a čak 19 od svoje 22 profesionalne pobjede je ostvario prekidom. Buckley je ostvario 12 prekida nokautom u svojih 17 pobjeda tako da slobodno možemo reći da su male šanse da će sutra sudci odlučivati o pobjedniku meča između ova dva borca.

U intervjuu s Kevinom Ioleom, američki nokauter bio je upitan postoje li sličnosti između njega i trenutnog prvaka iz Velike Britanije. Ogradio se od bilo kakvih sličnosti s ‘Rockyjem‘ i naglasio po čemu su različiti, tvrdeći kako je on puno zanimljiviji i uzbudljiviji borac:

˝Razlika između mene i Leona je ta što ja nokautiram ljude.“, izjavio je Buckley nasmijavši se. ˝Koliko dugo je on u UFC-u? Od 2014. godine i mislim da ima samo dva nokauta. Različiti smo. Ja sam favorit obožavatelja. Još uvijek puno ljudi ne zna tko je Leon Edwards. Ne kažem da nije dobar borac, on je odličan borac, ali ne pruži svaki put ono što bi fanovi htjeli vidjeti. Zato ja pružim.“

Trebat će još vremena Buckleyju da ugrozi Edwardsov status prvaka, ali sutrašnjom pobjedom, pogotovo atraktivnom, mogao bi napraviti značajan korak u tom smjeru.

Linker
26. travanj 2024 14:59