UFC

(VIDEO) White ponovno podijelio pet ugovora na DWCS-u: Kinoshita slavio sjajnim nokautom

Yusaku Kinoshita vs. Jose Enrique

 Twitter (ufc)
Novi event Dana White‘s Contender Seriesa ponudio je čak četiri finiša

Nakon prvog ovosezonskog eventa u sklopu Dana White‘s Contender Seriesa, činilo se kako Dana White ove sezone neće tako lako dijeliti ugovore i očekivat će vrhunske izvedbe.

Već na drugom eventu podijelio je maksimalnih pet ugovora, a to se dogodilo na četvrtom, petom i na sinoćnjem, šestom DWCS eventu. Četiri pobjede prekidom i jedna jednoglasnom odlukom viđene su na šestom ovosezonskom DWCS eventu.

U glavnoj borbi večeri gledao se obračun velter kategorije. Japanac Yusaku Kinoshita (6-1-0) ugovor je izborio nokautiravši Brazilca Josea Henriquea (5-1-0) početkom treće runde. Kinoshita je eskivirao Brazilčev pokušaj desnicom i sjajno je kontrirao lijevim krošeom. S nekoliko dodatnih udaraca dovršio je posao.

Prve dvije runde ponudile su podosta izjednačen meč i već u prvoj rundi Henrique je napravio Kinoshiti posjekotinu na licu nakon udarca laktom. Brazilac je dobro radio s distance koristeći svoju duljinu, a Kinoshita je pogađao nešto jačim udarcima. Treća runda započela je ubodom u oko od strane Brazilca, ali Kinoshita je mogao nastaviti i ubrzo je nokautirao svog protivnika.

U sunaslovnoj borbi večeri, Sedriques Dumas upisao je sedmu pobjedu u sedmom profesionalnom nastupu. Američki borac srednje kategorije ‘‘giljotinom‘‘ nakon 47 sekundi borbe završio je češkog borca Mateja Penaza (6-1-0). Penaz je nekadašnji Gloryjev kickboksač, a krajem 2020. godine odradio je MMA debi. Svih šest dosadašnjih nastupa odradio je pod okriljem Oktagona, pet puta je slavio nokautom, ali Dumas je pokazao koliko Penaz još treba raditi na svojim BJJ vještinama. Dumas ga je završio ‘‘giljotinom‘‘ iz stojećeg položaja.

Dok se Oktagonov borac nije proslavio, FEN-ov prvak lake kategorije imao je puno uspješniju večer. Poljak Mateusz Rebecki (16-1-0) upisao je 13. uzastopnu pobjedu, a ‘‘submissionom‘‘ je slavio protiv Rodriga Lidia (12-3-0) iz Brazila. Tri minute i pet sekundi bilo je dovoljno ovom sjajnom Poljaku za pobjedu. Nakon Mateusza Gamrota koji pruža sjajne nastupe u lakoj kategoriji, Poljaci su dobili još jednu uzdanicu u toj kategoriji.

Viktoriya Dudakova (6-0-0) jednoglasnom je odlukom porazila Mariu Silvu (8-1-0) i time si je osigurala ugovor s UFC-om, a Blake Bilder (7-0-0) ‘‘RNC-om‘‘ je završio Alexa Morgana (11-5-0) u prvoj rundi. White ga je također nagradio ugovor.

Kompletne rezultate sinoćnje DWCS priredbe pročitajte pri dnu teksta.

DWCS Sezona 6, Week 6 - rezultati:

Yusaku Kinoshita def. Jose Henrique via TKO - R3, 0:43

Sedriques Dumas def. Matej Penaz via submission (giljotina) - R1, 0:47

Mateusz Rebecki def. Rodrigo Lidio via submission (RNC) - R1, 3:05

Viktoriya Dudakova def. Maria Silva via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Blake Bilder def. Alex Morgan via submission (RNC) - R1. 3:14

Linker
15. travanj 2024 13:37