UFC

(VIDEO) Whittaker pred 60 tisuća svojih navijača ove subote planira zaustaviti sjajnog Adesanyu

Israel Adesanya vs. Robert Whittaker
Ušli smo u tjedan UFC 243 priredbe koja će u Melbourneu donijeti sjajan australsko-novozelandski duel između Roberta Whittakera i Israela Adesanye. Tim putem pogledajte danas objavljenu Countdown najavu u kojoj su upravo njih dvojica u prvom planu, no dio najave posvećen je i sunaslovnoj borbi između Ala Iaquinte i Dana Hookera.

Robert Whittaker rođen je na Novom Zelandu, no već nakon samo nekoliko dana postao je Australac. 22 godine kasnije osvojio je Ultimate Fighter, a pet godina nakon toga postao je prvi australski UFC prvak. Sad ga čeka prva prava obrana iste, budući da je Yoel Romero prije njihove prošle godine održane borbe bio pretežak, odnosno "pao je vagu". Whittakera u misiji ostanka UFC prvakom čeka susret protiv borca koji predstavlja upravo domovinu u kojoj je on rođen.

To je Israel Adesanya, 30-godišnji borac rođen u Nigeriji koji je žiteljem Novog Zelanda postao s 13 godina, da bi pet godina kasnije krenuo trenirati kickboxing. U svom prvom borilačkom sportu dogurao je do titule King in the Cage promocije, a nakon toga i do statusa izazivača u velikom Gloryju. Od kickboxinga je odustao kad se u potpunosti odlučio prebaciti na MMA, gdje je trenutno na savršenom omjeru od 17 pobjeda bez poraza. Najvažniju borbu do sada odradio je u travnju ove godine kad je pobijedio Kelvina Gasteluma. Tim putem osvojio je titulu privremenog prvaka srednje kategorije, a u subotu će istu pokušati pretvoriti u pravu.

Veliki duel sam po sebi trebao bi biti dovoljan mamac publici koja će do kraja napuniti Marvel stadion. No, 60 tisuća ljudi gledat će i sunaslovnu borbu između Dana Hookera i Ala Iaquinte. Adesaynin timski kolega od UFC-a je tražio nastup na bilo kojem dijelu ovog programa, a oni su mu na račun impresivne pobjede protiv Jamesa Vicka osigurali čak sunaslovnu borbu. Za protivnika će imati bivšeg izazivača koji se namjerava oporaviti od teškog ovogodišnjeg poraza koji mu je nanio Donald Cerrone. Pogledajte spomenutu najavu podijeljenu ispod teksta!

Linker
15. travanj 2024 21:19