UFC

(VIDEO) Zabrinjavajući intervju MMA legende: Sanchez strahuje za život, tvrdi da bi ga UFC mogao ubiti!

Diego Sanchez
 HANS GUTKNECHT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
‘Nešto bi mi se moglo dogoditi. Možda se pojavi priča da sam se predozirao ili počinio samoubojstvo‘

Diego Sanchez jedan je od najpoznatijih boraca u povijesti UFC-a, prvi, originalni 'The Ultimate Fighter' i čovjek koji je u slavnom Octagonu proveo čak 16 godina. No, iznenada i u pomalo čudnim okolnostima, krajem travnja i nekakvih 10-ak dana prije njegovog nastupa na priredbi UFC Vegas 26, vodeća MMA promocija otkazala je Sanchezovu borbu s Donaldom Cerroneom te otpustila legendarnog veterana.

Zašto? Teorija ima nekoliko, a one najglasnije uključuju UFC-ov stav prema Sanchezovom kontroverznom mentoru Joshui Fabiji, a posljednjih dana kao glavni razlog navodi se briga za Diegovo zdravlje.

Navodno 'The Nightmare' i njegov tim nisu uspjeli UFC-u potvrditi da 39-godišnji Amerikanac ne pati od kratkoročnih ili dugoročnih medicinskih problema, posebno onih koji se odnose na neurološko zdravlje. Dakle, konačna UFC-ova odluka stigla je nakon rasprave u kojoj su sudjelovali Fabija i UFC-ov izvršni dopredsjednik Hunter Campbell, koji je izrazio zabrinutost za Sanchezovo zdravlje I TO nakon što je Fabia zatražio da mu se ustupe svi medicinski zapisi iz Diegove UFC karijere.

Nedugo nakon razlaza s UFC-om, Sanchez je o cijelo situaciji progovorio u jednom vrlo neobičnom, paranoičnom i zabrinjavajućem intervjuu koji je dao za SiriusXM's MMA Today.

Diego je u razgovoru, u kojem je uglavnom on vodio glavnu riječ, otkrio da zbog određenih kritika, kao i svega što zna o UFC-u, strahuje za vlastiti život.

"Bojim se za vlastiti život. Bojim se da će ova kompanija, milijarde dolara vrijedna kompanija koja ima monopol, krenuti za mnom. Nešto bi mi se moglo dogoditi kroz, recimo, dvije godine. Možda za nekoliko godina. Možda negdje slupam svoj kamion ili možda se pojavi neka priča da sam se predozirao ili počinio nekakvo samoubojstvo. Ne znam... U toj korporaciji postoji određena razina zla", paranoično će Sanchez.

Sanchez je rekao i da postoji, kako ga je sam nazvao, 'Čarobnjak iz Oza" koji upravlja medijskom prezentacijom sadržaja vezanog uz promociju. Požalio se i da se kroz botove te lažne pratitelje manipulira društvenim mrežama. U slučaju njega i Fabije, kako tvrdi, promocija propušta samo negativne, a blokira pozitivne komentare.

"Kad bih otkrio neke stvari s kojima sam upoznat... Jer sam bio u tome dulje od svih ostalih i jedini sam koji je to preživio, koji je prošao kroz mračni tunel i izašao na drugu stranu", dodaje Sanchez.

Diego je ovom prigodom prozvao Danu Whitea, UFC-ovog predsjednika optužio je da izbjegavanje sastanka, a poručio mu je i da "bude je*eni muškarac."

"Pokušavam se već dvije godine sastati s tobom. Pa bio sam prvi Ultimate Fighter. Nije li taj show nešto i napravio za kompaniju koja je bila u 60 milijuna dolara teškog dugu. I ti se ne možeš sastati sa svojim momkom? 60, 70 sati sam proveo u UFC-ovom Performance Institutu samo kako bih došao do sastanka s tobom, ali ti to ne želiš. Ti ne želiš čuti što imam za reći? Ne želiš pričati s mojim ludim menadžerom? Zašto? Možda zato što bi mogao osvijestiti o onome što skrivate u mraku? Dana, i dalje sam otvoren za sastanak. Budi je*eni, muškarac. Budi pravi je*eni šef kad sam već krvario, znojio se i plakao za ovu je*enu kompaniju. Žrtvovao sam više nego što ćete ikada znati, a za mene ne možeš pronaći 45 minuta", poručio je Sanchez UFC-ovom predsjedniku.

Čitav intervju pogledajte u nastavku članka:

Linker
20. travanj 2024 04:30