UFC

(VIDEO) Zahabi prognozirao McGregor vs. Cerrone, meč podijelio ponajboljeg trenera svijeta

 Screenshot (YouTube)
Firas Zahabi, jedan od najboljih MMA trenera svijeta, iznio je svoj pogled na glavnu borbu UFC 246 priredbe.

Mozak kaže jedno, a srce želi nešto sasvim drugo. Tako bi mogli opisati Zahabijevu prognozu meča u kojem će se 18. siječnja susreti Conor McGregor i Donald Cerrone.

"Podijeljen sam oko ovog dvoboja. Mozak mi govori da će McGregor pobijediti. On je planirao svoj povratak, trenirao je kao lud, dok je 'Cowboy' redom prihvaćao bilo kakvu borbu. On je već pretrpio dosta udaraca i u kasnoj je fazi svoje karijere. Iza njega su brojni porazi i već je znao bio ozbiljno uzdrman i ozlijeđen borbi. Ozlijedio ga je Ferguson, ozlijedio ga je i Gaethje... pa zašto ga onda ne bi ozlijedio i McGregor?" - pita se Zahabi.

Iako McGregoru daje prednost, slavni trener nije skrivao kako bi mu bilo draže da lasvegašku T-Mobile Arenu kao pobjednik napusti Donald Cerrone.

"Moj mozak govori da će McGregor pobijediti, ali srce mi kaže da želim 'Cowboyev' trijumf. Zašto? Jer znam tog lika, on je sjajna osoba s kojom sam trenirao u prošlosti. Uvijek izaberem borca kojeg poznajem, ali u ovom slučaju moram reći da stvarno vjerujem kako će McGregor pronaći način da uzdrma 'Cowboya'. Ili će ga završiti u prve dvije runde ili će se meč odužiti, ali će McGregora nositi šteta koju će napraviti u uvodnim rundama", analizirao je Firas na svom YouTube kanalu.

Još jedan faktor mogla bi biti motivacija, koja je po Zahabiju na strani bivšeg dvostrukog prvaka.

"Pretpostavljam da je McGregor trenirao izrazito naporno. On se želi vratiti i ponovno postati prvak. Mislim da je jako motiviran i to je jedan od glavnih razloga zašto prognoziram njegovu pobjedu. Pored toga, imam osjećaj da 'Cowboy' samo prihvaća borbe te da mu se tijelo polako troši. On je bio u puno sjajnih mečeva. Neki od njih održali su se nedavno i u njima je bio ozlijeđen. On jednostavno više ne može biti toliko svjež. Iza tog tijela je puno kilometara i to prijeđenih u vrlo kratkom periodu."

Jednu stvar ipak vidi kao Cerroneovu prednost...

"Ovo je borba u velteru. To znači manje stresa za njegovo tijelo. Pored toga, on se već borio s pravim velterašima. I pobjeđivao... No, unatoč svemu, i dalje mislim da će Conor pogađati kontre protiv 'Cowboya'. Mogao bi on biti agresivan, krenuti na sve ili ništa i onda primiti Conorovu kontru", zaključio je Zahabi.

Linker
25. travanj 2024 17:25