UFC

Volkov prekidom u drugoj rundi zaustavio nikad lošijeg Overeema, Frankie Edgar teško nokautiran

 screenshot
UFC Fight Night 184 neće ostati u dobrom pamćenju dvojice velikih MMA boraca

Vjerojatno najslabiju izvedbu svoje velike MMA karijere odradio je Alistair Overeem u glavnoj borbi UFC Fight Night 184 održanog u Las Vegasu. Prekidom u drugoj rundi zaustavio ga je Alexander Volkov, no već je vrlo rano u borbi postalo jasno u kojem će smjeru ona otići. Rus je odmah krenuo agresivno, a Overeem je odgovorio prevelikom defenzivnom, taktikom kretanja uz ogradu borilišta i pokušavanjem anuliranja šteta. Pravih napada od Nizozemca nije bilo, dok je Rus polako radio sve veću štetu. Sredinom prve runde bio je "Reem" prvi put u problemima, no nije se usudio Volkov žešće napasti, nego je nastavio svoju pomno osmišljenu strategiju te je dominantno prvu rundu priveo kraju.

Niti u drugoj rundi nije se od Overeema moglo vidjeti išta bolje. Volkov je nastavio graditi svoj put prema pobjedi i u tome je uspio nakon dvije minute. Prvo je serijom udaraca još jednom uzdrmao Alistaira i natjerao ga na bijeg, no nakon iduće prave serije bijega više nije bilo. Pogodio je Volkov dva vezana udarca te je Overeem završio na podu, a smisla dalje napadati nije bilo. Sudac je uskočio i prekinuo borbu u kojoj legendarni Alistair nije mogao baš ništa. I na ovaj način je ugašena njegova napada o posljednjem pohodu na titulu. Nizozemac je u ovoj borbi bio spor, neodlučan i mentalno nespreman, što je nevjerojatno za nekoga s 21 godinom MMA karijere iza sebe te nekoga svjesnog kako mu je ovo posljednja šansa za rezultat koji mu nedostaje.

Overeem nije jedina legenda i budući član Kuće slavnih zaustavljen na ovoj priredbi. Još gore prošao je bivši prvak lake kategorije, Frankie Edgar. Njega je udarcem koljenom u bradu zaustavio Cory Sandhagen i to nakon samo pola minute prve runde njihovog ogleda. Precizno je naciljao i pogodio točno u bradu, a Edgar je istog trenutka pao bez svijesti. Sandhagen je tako ponovno postao kandidat za napad na titulu bantam kategorije, dok je Frankie uklonjen s tog puta i vjerojatno neće uspjeti doći do toga da postane prvi borac u povijesti koji je napao UFC titulu u tri različite kategorije. 39 mu je godina i pitanje je ima li vremena za još jedan povratak, posebno nakon najtežeg poraza u karijeri.

Dva buduća člana Kuće slavnih nisu uspjeli doći do pobjede, ali zato je jedan već aktualni. Clay Guida je podsjetio na svoje najbolje dane te je poprilično uvjerljivo došao do pobjede nad još jednim dugogodišnjim UFC eksponatom, Michaelom Johnsonom. Energija, tempo i hrvanje bili su dovoljni za pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Na isti način, ali u podosta izjednačenijoj borbi, slavio je Alexandre Pantoja protiv debitanta Manela Kapea. Glavni program priredbe donio je još pobjedu Beneila Dariusha nad Diego Ferreirom. Nakon sjajnih 15 minuta suci su bili podijeljeni, no odluka je otišla u stranu Dariusha, koji je tako drugi put u karijeri savladao ovog Brazilca i trenutno se nalazi unutar niza od šest pobjeda. Glavni program otvoren je pobjedom Danila Marquesa, koji je u drugoj rundi gušenjem uspavao Mikea Rodrigueza.

Na uvodnom je programu također održano šest borbi, a najimpresivniju pobjedu ostvario je Devonte Smith, koji je udarcima otvorio veliku oteklinu iznad oka Justina Jaynesa i natjerao liječnike na prekid borbe. Sudačkim odlukama slavile su Karol Rosa protiv Joselyne Edwards i Laura Procopio protiv Moly McCann, dok su program svojim pobjedama otvorila tri borca perolake kategorije, Seung Woo Choi, Timur Valiev i Ode Osbourne.

UFC Fight Night 184 - Rezultati

Alexander Volkov def. Alistair Overeem - TKO (R2 2:06)
Cory Sandhagen def. Frankie Edgar - KO (R1 0:28)
Clay Guida def. Michael Johnson - jednoglasna sudačka odluka
Alexandre Pantoja def. Manel Kape - jednoglasna sudačka odluka
Beneil Dariush def. Carlos Diego Ferreira - podijeljena sudačka odluka
Danilo Marques def. Mike Rodríguez - SUB (R2 4:52)

Devonte Smith def. Justin Jaynes - TKO (R2 3:38)
Karol Rosa def. Joselyne Edwards - jednoglasna sudačka odluka
Lara Procópio def. Molly McCann - jednoglasna sudačka odluka
Seung Woo Choi def. Youssef Zalal - jednoglasna sudačka odluka
Timur Valiev def. Martin Day - jednoglasna sudačka odluka
Ode Osbourne def. Jerome Rivera - KO (R1 0:26)

Linker
19. travanj 2024 16:27