UFC

Vraća se Cody Garbrandt

Cody Garbrandt i supruga
 Instagram
Sve je spremno za borbu kojom će Cody Garbrandt obilježiti svoj povratak u kavez te će pokušati prekinuti sada već nedopustiv niz od tri poraza. Posljednjeg vikenda mjeseca ožujka, na UFC Fight Night 171 priredbi u Columbusu, borit će se protiv Raphael Assuncaoa.

Garbrandt (11-3, 6-3 UFC) bi se trebao boriti nešto više od godinu dana nakon nokaut poraza od Pedra Munhoza. Bio je to za Codyja treći poraz nokautom u nizu, nakon što mu je dva puta ranije to napravio TJ Dillashaw. S razlogom je tako odlučio neko vrijeme odmoriti te se tako posvetiti obitelji, oporavku i treningu. Osim toga, fanovi se nadaju kako se posvetio i psihološkoj strani. Naime, do poraza je dolazio tako što se u trenucima kad to nije trebao prepuštao otvorenim razmjenama, odnosno prelako se dao razbijesniti i uvući u nešto tako.

Je li uspio popraviti svoje najveće nedostatke trebali bismo saznati 28. ožujka u Columbusu, savezna država Ohio. Cody će priliku nastupiti u svojoj rodnoj saveznoj državi dobiti protiv Raphaela Assuncao i tako će se po prvi put boriti u Ohiju otkako je postao UFC borac, budući da je bez te prilike ostao na UFC 203 priredbi u Clevelandu. Iako je tada imao veliku želju nastupiti na Miočećevom "homecoming" eventu, UFC mu to nije omogućio. Borba protiv Assuncaoa ovih bi dana trebala biti službeno potvrđena.

37-godišnji Raphael Assuncao (27-7, 11-4 UFC) dugogodišnji je UFC borac koji je nekoliko puta bio blizu napada na titulu. U svom rezimeu ima pobjede nad Dillashawom, Moraesom, Munhozom, Sterlingom i Fontom, no isto tako u posljednje dvije borbe upisao je poraze. Na poretku bantam kategorije nalazi se na petom mjestu, što je tri pozicije bolje od mjesta na kojem se nalazi bivši prvak. Srećom po Codyja, Assuncao nije poznat kao nokauter te je samo četiri od svojih 27 pobjeda upisao nokautom. No, borac je to sjajnog rada nogu i vrhunskog grapplinga pa će sa stilske strane ovo biti zanimljiv duel.

UFC Fight Night 171 trebao bi predvoditi teškaški okršaj Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika.

Linker
20. travanj 2024 05:43