UFC

Vraća se Uriah Hall, jedan od najatraktivnijih boraca svijeta

Uriah Hall
Svoju prvu borbu u 2019. godini ugovorio je član UFC-ove srednje kategorije i jedan od najatraktivnijih boraca svijeta, Uriah Hall. On će se boriti 14. rujna u Vancouveru, a protivnik mu je Antonio Carlos Junior.

34-godišnji Uriah Hall (14-9, 7-7 UFC) borac je kojeg mnogi smatraju najslabije iskorištenim talentom u cijelom UFC-u. 2013. godine, kad je stigao u promociju, za njega su se najavljivale velike stvari. To ne treba čuditi ako se samo sjetimo njegovog nastupa u 17. sezoni Ultimate Fightera, gdje je bio dio tima Chaela Sonnena. Već u prvoj borbi upisao je jedan od najljepših, ali i najbrutalnijih nokauta u MMA povijesti, da bi onda suvereno došao do finala. Spomenuto finale bilo mu je UFC debi, a tamo je podijeljenom odlukom poražen od Kelvina Gasteluma.

Tako je krenula UFC karijera prepuna uspona i padova. Često je Hall znao oduševiti, kao što je to napravio 2015. godine pobjedom nad Gegardom Mousasijem, no znao je i neočekivano gubiti. Karijeru su mu usporili porazi podijeljenim odlukama ili od boraca jednostavno boljih od njega. Ipak, iz posljednjeg nastupa, koji je održao u prosincu prošle godine, ima pobjedu nad Bevonom Lewisom. U posljednje tri borbe poražen je tek od Paula Coste i ponovno ispred sebe ima dobru situaciju. Na ljestvici srednje kategorije nalazi se na 14. mjestu, a u svojoj idućoj borbi za protivnika ima jedno mjesto bolje plasiranog Antonia Carlosa Juniora.

Antonio Carlos Junior (10-3, 7-3 UFC) pobjednik je treće sezone Ultimate Fightera i vrhunski grappler. Prošlog mjeseca doživio je prvi poraz nakon 2016. godine, čime je prekinut njegov niz od pet uzastopnih pobjeda. Bolji od njega bio je novi potencijal kategorije, Ian Heinisch. Ovaj vrlo aktivan borac odlučio je kako neće previše čekati na povratak i borba protiv Halla savršeno mu je došla. No, pred njim je prije svega misija što uspješnijeg povratka pobjedama.

Za Halla je ovo možda i ključna borba. Njegov skup vještina nikad nije bio upitan, problem je najčešće bio u taktici i koncentraciji. Više nije mlad i nema više prostora za ispravljanje grešaka. Borbom protiv Carlosa Juniora krenuti će vjerojatno njegov posljednji pokušaj da napravi nešto više i da na što bolji način oplodi ogroman prirodom dan talent. Eventualni poraz za njega bi mogao značiti i kraj karijere. Karijere od koje se očekivalo puno više od ovog što je do sada nastalo.

Linker
18. travanj 2024 02:25