UFC

Waterson i Jedrzejczyk potvrđene kao glavna borba sjajnog Fight Nighta

Waterson vs. Jedrzejczyk
 Instagram
Borba Michelle Waterson i Joanne Jedrzejczyk službeno je potvrđena kao glavna borba UFC Fight Nighta 161, koji će se održati 12. listopada u Tampi na Floridi.

Ova borba trebala bi poslužiti kao 'title eliminator' UFC-ove slamka kategorije, ako ćemo gledati po nekim posljednjim informacijama. Naime, vlasnik American Top Teama je nedavno izjavio kako je Dana White obećao novi napad na titulu Joanni Jedrzejczyk ako Poljakinja pobijedi u svojoj idućoj borbi. Nešto slično tome je za sebe najavila i Waterson, koja se nadala kako je svoju priliku već osigurala, no UFC-u ju je dodijelio Weili Zhang.

Joanna Jedrzejczyk (15-3, 9-3 UFC) nije se borila od prosinca, kad je bolja od nje bila Valentina Shevchenko u borbi za titulu prvakinje muha kategorije. Prije toga je savladala Teciju Torres, čime se vratila pobjedama u slamka kategoriji. Kako je tijekom svoje šampionske vladavine imala čak pet uspješnih obrana titule za redom, ne bi trebalo čuditi što joj UFC namjerava dati novu priliku u slučaju još jedne pobjede. Posebno je tu bitna činjenica da je trenutnu prvakinju, Jessicu Andrade, uvjerljivo savladala kad je Brazilka bila njena izazivačica.

Što se tiče Michelle Waterson (17-6, 5-2 UFC), bivša Invicta prvakinja trenutno ima tri pobjede u nizu. Osim toga, jedna je od najpopularnijih borkinja te ujedno i ljubimica UFC-a zbog cijele priče koja uz nju dolazi. Borba protiv Jedrzejczyk mogla bi joj stilski odgovarati te ju nikako ne smijemo otpisati, iako će u startu biti autsajder. Njen napad na titulu također bi bio priča koju UFC vrlo lako može prodati.

Po pitanju iduće izazivačice jedino se onda može upitati što će biti s Tatianom Suarez, koja je trenutno ozlijeđena, ali je svoju priliku itekako osigurala i zaslužila. Andrade bi također mogla tražiti pauzu do početka iduće godine, ako posljednjeg dana ovog mjeseca u Kini obrani titulu, odnosno savlada Weili Zhang.

Linker
30. travanj 2024 08:05