UFC

Weidman ne ide u mirovinu: 'I dalje sam sposoban za velike stvari'

Chris Weidman
 screenshot/Youtube
Unatoč brojnim savjetima kako bi se trebao umiroviti, između ostalog i od strane Dane Whitea, Chris Weidman tako ne razmišlja. Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije svakako će se nastaviti boriti, a uvjeren je i u to kako još uvijek može postići zapažene rezultate.

Chris Weidman neslavno je odradio svoj prelazak iz srednje u polutešku kategoriju. Iako se već vidio u borbi protiv Jona Jonesa, Dominick Reyes nokautirao ga je već prvim pravim udarcem i prema borbi za titulu usmjerio samog sebe. Odmah nakon borbe Weidman je najavio kako to nije njegov kraj, no u idućim danima uslijedili su mnogim savjeti i komentari u smjeru njegovog umirovljenja. Ipak, Chris je sad i osobno potvrdio kako se to neće dogoditi.

"Svakako ću se nastaviti boriti. To uopće nije upitno budući da se osjećam sjajno. Na kraju kad se umirovim, želim znati kako sam sve što sam mogao dao ovom sportu, kao i hrvanju prije toga. Prošao sam kroz pravi pakao, mom tijelu sam priuštio 23 operacije. No, sad se osjećam dobro i to je zapravo najluđe od svega. Činjenica da sam se odmah mogao vratiti treningu je nešto što me raduje, budući da je to ono što volim raditi", najavio je Weidman kroz razgovor u showu Ariela Helwanija.

I ne samo da će se nastaviti boriti. Bivši prvak srednje kategorije smatra kako i dalje ima kvalitetu za postići više od same egzistencije za UFC-ovom rosteru. Zna da mu nije preostalo još puno godina u Octagonu, no namjerava ih svakako iskoristiti.

"Vjerujem kako sam i dalje sposoban za velike stvari. Znam da okolo imam puno hejtera i možda isti to ne vide, ali imam plan dokazati im. No, iskreno ne znam koliko mi je još preostalo vremena u ovom sportu, svakako ne puno. Trenutno sam uzbuđen krenuti dalje i vidjeti što mi slijedi. U budućnosti se vidim kako radim neke druge stvari i imam planove, no još nije došlo vrijeme za to", rekao je.

Dodao je kako za sada još uvijek nije odlučio hoće li još jednom pokušati u poluteškoj kategoriji ili će se vratiti u srednju, no da će tu odluku uskoro donijeti, nakon čega bi bio spreman ugovoriti svoj idući nastup. U Octagon želi ući već u prvoj trećini iduće godine.

Linker
04. svibanj 2024 16:34