UFC

Weidman se prisjetio najljepše i najružnije uspomene na Andersona Silvu

Chris Weidman i Anderson Silva
 screenshot
Kroz dvije borbe protiv Andersona Silve, Chris Weidman proživio je mnoštvo pamtljivih trenutaka

Anderson Silva sedam je godina bio dominantan UFC borac, sve dok ga 2013. godine nije zaustavio Chris Weidman. Pokušao se iste godine Silva vratiti, protiv istog borca, no u drugoj borbi protiv Weidmana slomio je nogu, automatski time doživio drugi poraz te se više nikad nije uspio vratiti blizu onome gdje je bio. Zapravo, u sedam godina, koliko je prošlo od tih borbi, upisao je tek jednu pobjedu.

Zbog svega toga je zanimljivo čuti sjećanja čovjeka koji je doslovno ugasio Silvinu karijeru, odnosno odveo je u fazu gdje se fanovi svakom borbom nadaju da mu je posljednja i da više neće svoje tijelo žrtvovati na taj način. Čini se kako je ta borba napokon došla, barem što se tiče UFC nastupa, a Weidman je u razgovoru za Submission Radio otkrio po jedno pozitivno i negativno sjećanje na svog nekada velikog rivala.

"Jako se dobro sjećam jednog od dobrih trenutaka. Imali smo jedno veliko potpisivanje autograma u New Yorku, nakon prve borbe, a prije druge. Ljudi su bili ispred zgrade u kolonama, bilo je ludo. Moj sin CJ je bio sa mnom, imao je tada jednu godinu. Anderson je došao do mog stola, malo smo porazgovarali. Tamo su također bili moj otac i supruga. Čak sam gotovo uvjeren da je napravio fotografiju s mojim sinom", ispričao je Weidman, odlučivši izdvojiti baš taj trenutak.

No, sjetio se i jednog negativnog iskustva. Zapravo, ne toliko negativnog njemu samom, koliko njegovom timu.

"Bila je jedna situacija u backstageu nakon koje ga Ray Longo nije mogao smisliti. Matt Serra, on i ekipa su bili svjedoci ovoga. Bilo je to prije naše prve borbe, kad sam trebao izaći na vaganje. Longo je trebao biti kraj mene i krenuti sa mnom gore, ali ostao je sjediti. Čekao sam ga na liniji, da bi se odjednom Anderson pojavio iza mene, počeo se šaliti na moj račun i plesati mi iza leđa. On i njegov cijeli tim, 15 Brazilaca. Ja sam bio sam i nisam to niti primijetio. Matt, Ray i cijela ekipa su vidjeli što se dogodilo. Rekli su mi 'j**eš tog tipa, sutra mu pokaži gdje mu je mjesto'. Mislim da je to bio prljav potez, napraviti mi tako nešto iza leđa", ispričao je.

No, osim te situacije nije se mogao sjetiti puno toga negativnog. Tako mu je mišljenje o Silvi prije svega pozitivno. Osim toga je dao i prognozu večerašnje borbe protiv Halla.

"On je imao sjajnu karijeru. Štoviše, niti u posljednjih par borbi uopće nije izgledao loše. Imao je neizvjesnu borbu protiv Adesanye. Ako bih mogao uložiti svoje novce na pobjednika ove borbe, mislim da bih bio bliži Hallu jer on ima više toga za dobiti. Mislim da je Andersonu važnije priuštiti show i napraviti nešto posebno u svojoj posljednjoj borbi. Uriah isto ima želju napraviti nešto tako, no mislim da je više motiviran doći do pobjede nego Anderson", prognozirao je Weidman.

Linker
26. travanj 2024 16:48