UFC

Werdum i Spann najveći favoriti kladionica, Cruz i Cejudo odlaze do sudačke odluke?

Fabricio Werdum
 screenshot/YouTube
Povratak UFC-a s nestrpljenjem su dočekali i oni čija je zanimacija klađenje na ishode borbe. Zanimljivo je uvijek pogledati i kako izgleda ponuda koju 'bookmakeri' za te prilike postave te koga su oni tim putem proglasili favoritima.

Ako netko kod prognozi borbi uzima apsolutno svaki faktor u obzir, onda su to kladionice, kojima je posao pravilno proglasiti favorita i ne dozvoliti da netko uplatom na iznenađenje dođe do oveće svote novca. Upravo zbog toga, kad oni nekoga proglase favoritom ili neki ishod borbe najvjerojatnijim, jasno je da za tako nešto imaju reference.

Po pitanju UFC 249 priredbe, najvećih favoritima proglašeni su Ryan Spann, koji se bori protiv Sama Alveya u prvoj borbi večerašnjeg programa i Fabricio Werdum, unatoč tome što će borbu protiv Alekseija Oleinika odraditi nakon dvogodišnje pauze. Prema istima, najneizvjesnije bi trebalo biti u borbi Carle Esparze protiv Michelle Waterson, Tonyja Fergusona protiv Justina Gaethjea i Brycea Mitchella protiv Charlesa Rose, iako su i ovdje prvo navedeni zapravo čisti favoriti.

Zanimljivo je pogledati i neke druge ponude, npr. one za rundu u kojoj će borba završiti. Tako najveću vjerojatnost da završi u prvoj rundi ima borba Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika. S druge strane, najveću šansu za odlazak do sudačke odluke dali su borbi Henryja Cejuda i Dominicka Cruza, unatoč tome što je ugovorena na pet rundi. Po tom pitanju jednako dobro stoje i borba Mitchella i Rose te Calvina Kattara i Jeremyja Stephensa.

Ispod teksta nalazi se popis osnovne ponude, a na vama je da pronađete neku pogrešku. Možda imate priliku zaraditi.

UFC 249 - Osnovna ponuda (jedne hrvatske kladionice)

Spann R. vs. Alvey S. 1,25 3,50

Mitchell vs. Rosa C. 1,60 2,20

Luque V. vs. Price N. 1,40 2,70

Esparza vs. Waterson 1,65 2,10

Oleinik A. vs. Werdum F. 3,20 1,30

Pettis A. vs. Cerrone D. 1,65 2,10

Hardy G. vs. De Castro Y. 1,50 2,40

Stephens J. vs. Kattar C. 2,70 1,40

Ngannou F. vs. Rozenstruik J. 1,35 3,00

Cejudo H. vs. Cruz D. 1,55 2,20

Ferguson T. vs. Gaethje J. 1,60 2,70

Linker
20. travanj 2024 10:29