UFC

White komentirao i službeno potvrdio Jonesovu odluku te novi meč za pojas u poluteškoj kategoriji!

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Novi meč za naslov prvaka u poluteškoj dogodit će se 26. rujna na UFC 253 priredbi

Konačno smo dobili i službenu potvrdu. Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da Jon Jones više nije prvak u poluteškoj kategoriji, a usput i dodao kako je dogovoreni meč između Dominicka Reyesa i Jana Blachowicza od sada onaj koji pobjedniku donosi prestižni pojas.

"Službeno je. Gostovao sam u prijenosu na SportsCenteru i najavio to između borbi", rekao je White novinarima na temu "Jones" nakon trećeg tjedna četvrte sezone 'Contender Seriesa'.

"A njih dvojica bore se za upražnjenu titulu", dodao je Dana na spomen Reyesa i Blachowicza.

Novi meč za naslov prvaka u poluteškoj dogodit će se 26. rujna na UFC 253 priredbi i radi se o sunaslovnoj borbi eventa kojeg predvodi okršaj za pojas srednje kategorije, odnosno onaj između Israela Adesanye i njegovog izazivača Paula Coste.

Jones je, podsjetimo, nakon napuštanja pojasa najavio prelazak u tešku kategoriju.

"Znam da on trenutno želi uzeti malu pauzu kako bi se bavio nekim svojim stvarima. Ako ga pratite na Instagramu, vidjet ćete da se bavi pucanjem, psima, dizanjem utega i da mu je zabavno u životu. Vidjet ćemo što će mu odgovarati kada se razvije situacija u teškoj kategoriji. Ne znam kakav će biti rasplet, ali vidjet ćemo", dodao je White.

A u teškoj kategoriji, barem kada pričamo o onom najvećem meču, trebali bismo gledati revanš aktualnog prvaka Stipe Miočića i opasnog kamerunsko-francuskog nokautera Francisa Ngannoua. Datum i lokacija tog okršaja još nisu poznati, ali White je više puta ponovio kako je to plan.

Linker
19. travanj 2024 16:07