UFC

White najavio napad na titulu za svoju ljubimicu: 'Ona je poput Gilberta Burnsa!'

Cynthia Calvillo
 screenshot
Pobjeda nad Jessicom Eye mogla bi Cynthiji Calvillo donijeti napad na titulu muha kategorije

Nakon nekoliko impresivnih nastupa u slamka kategoriji, ali i problema sa skidanjem kilograma za zadovoljiti granicu iste, Cynthia Calvillo debitirala je u muha kategoriji. Odmah je uparena s prvom borkinjom ljestvice izazivačica, Jessicom Eye, koju je uvjerljivo savladala sudačkom odlukom nakon pet rundi.

U kategoriji trenutno još uvijek siromašnoj potencijalnim izazivačicama, takva pobjeda puno znači. Zapravo, Calvillo odmah dolazi blizu napada na titulu, a tu joj nikako ne može odmoći to što, od samog njenog dolaska u UFC, Dana White otvoreno izražava simpatije prema toj borkinji.

"Ona je večeras izgledala sjajno. Odradila je savršenu borbu. Na nogama je izgledala dobro, kao i na podu. Prije pete runde uopće nije htjela sjesti, nego je stajala, nakon čega je odradila odličnu rundu. Bila je sjajna, a to je njena prva borba na pet rundi", rekao je White na konferenciji za medije nakon priredbe, automatski otkrivši da je Calvillo kandidatkinja za borbu protiv Valentine Shevchenko.

"Slušajte, ako pobijedite prvog izazivača, neke stvari trebale bi biti jasne. Pogledajte Gilberta Burnsa, njemu se tako nešto upravo dogodilo."

Iduća izazivačica u muha kategoriji trebala bi biti Joanne Calderwood, nakon čega postoji nekoliko kandidatkinja, kojima se sada svakako pridružuje Calvillo. Hoće li na službenoj ljestvici napraviti ono što i spomenuti Burns te preuzeti prvo mjesto? Saznat ćemo tijekom idućeg tjedna.

Linker
16. travanj 2024 13:53