UFC

White objasnio zašto je Chimaevu ugovorio dvije borbe: 'Ne bih to napravio za nikoga osim njega'

Khamzat Chimaev
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
Khamzat Chimaev prvi je borac u novijoj povijesti kojem je UFC ugovorio dvije borbe odjednom

Tijekom proteklog vikenda saznali smo što slijedi u UFC karijeri Khamzata Chimaeva, borca iz Švedske koji je oduševio tijekom prvog UFC-ovog posjeta Fight Islandu. Uskočio je u borbu protiv Johna Phillipsa samo par dana prije održavanja, nakon što je istu bio prisiljen otkazati Duško Todorović te je slavio prekidom u drugoj rundi, a onda je samo deset dana kasnije ekspresno, u velter kategoriji, savladao Rhysa McKeeja. Osim svojim predstavama, Chimaev je pažnju na sebe privukao i karakterom.

Jedan od njegovih većih fanova postao je Dana White, koji mu je odlučio ispuniti želju te ugovoriti borbu protiv Demiana Maije. No, prije te je Chimaevu ugovorio još jednu te će se on 19. rujna boriti protiv Geralda Meerschaerta. Ponovno će tako prvo odraditi borbu u srednjoj pa nakon toga u velter kategoriji. No, Meerschaert je taj potez shvatio kao disrespekt prema njemu, a s njim su se složili i mnogi fanovi te mediji. Tako da je White odlučio objasniti zašto se odlučio na takav ustupak baš ovom borcu.

"Stvar je u tome da se taj momak želi boriti. On želi borbe jednu za drugom i nema tu nikakvog nedostatka poštovanja prema njegovom protivniku. On će pobijediti ili izgubiti, nema to nikakve veze s nama. No, da bi se on borio dva puta za redom, treba mu borbe dogovoriti. Priznajem, ne bih to napravio za niti jednog drugog borca. Svima bih rekao da se opuste i da vidimo kako će odraditi prvu borbu. No, gledajući što sam vidio od njega, spreman sam mu to napraviti", rekao je predsjednik UFC-a tijekom svoje konferencije za medije.

Onda je nastavio s hvalospjevima prema Khamzatu i onome kakav on ima stav. Moramo priznati da nije jedini koji je izražavao želju boriti se protiv jednog protivnika za drugom, no čini se kako je jedini kojem je White po pitanju toga povjeravao.

"Nikad nismo imali borca koji je radio ono što Khamzat trenutno radi. Znam da ćete reći da to nema smisla i da nije pošteno, ugovarati mu borbu dok jednu već ima. No, to smo morali napraviti. On je zanimljiv i zabavan, uistinu jedinstven borac. Znate li da sam ja spreman igrati ovu igru s njim? On se borio protiv dva jako dobra borca u kratkom vremenu, nije se borio protiv kanti. Nije borac kojem smo namjestili borbe za zagrijavanje. On je prošao kroz ozbiljne tipove i zato želim vidjeti kako će se ovo odviti do kraja", najavio je.

Borba protiv Maije trebala bi se održati nakon što se UFC-ov Octagon vrati s Fight Islanda u Las Vegas, što bi trebalo biti krajem listopada ili početkom studenom. Tako će Chimaev, neovisno o ishodu borbu protiv Meerschaera ipak imati dovoljno vremena za odmor i pripreme. Dvije borbe u deset dana vjerojatno je odradio samo onda i teško da će takav ustupak više dobiti.

Linker
26. travanj 2024 19:49