UFC

White otkrio basnoslovnu cifru koju je UFC potrošio na COVID-19 testiranja

Dana White
 Screenshot (Instagram)
UFC je morao potrošiti veliku svotu novca da bi sve priredbe do kraja 2020. godine odradili po planu

Već punih sedam mjeseci UFC djeluje po principu "novog normalnog", odnosno održavaju svoje priredbe uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera. Važan dio toga su redovna testiranja, gdje borci i članovi njihovih timova budi testirani čak i po četiri ili pet puta. Sve je to rezultiralo velikim brojem otkazanih borbi upravo zbog pozitivnih testova, no to je bilo nešto što se moralo odraditi da bi se priredbe uopće mogle održavati.

Do sada se ipak nije govorilo o tome koliko je testova napravljeno niti kolika je cifra koju je UFC za to morao platiti. Dana White je više puta spominjao kako će ovo sve puno koštati promociju, no sada je Aaron Bronsteter od njega izvukao neke konkretne brojke.

Podaci koje je White iznio kažu da je UFC napravio oko 26300 COVID-19 testova u ovih sedam mjeseci, od čega je 0-8% njih dalo pozitivan rezultat. To bi bilo oko 210 pozitivnih nalaza. Cijena tih testova, zajedno s cijelom procedurom obavljanja istih, koštala je oko 17 milijuna dolara.

Naravno, to nisu brojke koje se ovim putem mogu službeno potvrditi, ali svakako opravdavaju UFC-ov stav o trenutnim povećanjima primanja boraca, a na neki način otkrivaju zašto promociju napuštaju borci poput Andersona Silve i Yoela Romera, čiji honorari su veliki, a oni su u poznim godinama i s negativnim rezultatima iz posljednjih borbi.

I UFC će svakako odahnuti kad ovaj cijeli kaos napokon završi.

Linker
04. listopad 2023 18:48