UFC

White otkrio kako bi Tony Ferguson trebao biti idući izazivač lake kategorije

Khabib vs. Tony
Po prvi put u posljednje vrijeme, Dana White je izjavio kako bi Tony Ferguson trebao biti idući izazivač UFC-ove lake kategorije.

Već smo danas pisali o vrlo zanimljivom gostovanju Dana White na Podcastu LVSportsa. Predsjednik UFC-a tamo je otkrio neke zanimljive informacije, kao onu da je potpisao novi desetogodišnji ugovor s UFC-om, a nije mogao izbjeći niti pitanje o tome kako bi se do kraja godine trebala razviti situacija u lakoj kategoriji.

"Khabib se bori protiv Poiriera u rujnu i ne znam što ćemo nakon toga napraviti. Vidjet ćemo. Tony Ferguson dolazi iza sjajne pobjede nad Donaldom Cerroneom i pretpostavljam kako je on idući", po prvi put u posljednje vrijeme je White otvoreno rekao kako bi Ferguson trebao biti idući izazivač.

To naravno nikome ne bi trebalo biti čudno. Čovjek je u nizu od 12. pobjeda, a tijekom tog niza čak četiri puta je ugovarao borbu protiv Nurmagomedova. Nažalost, svaki je po dva puta otkazivao. Ukoliko Khabib savlada Dustina Poiriera, moglo bi se krenuti u peti pokušaj. Zapravo, jedini koji to može spriječiti je Conor McGregor. Ukoliko on odluči kako je vrijeme za još jednu borbu i tom smatra revanš protiv Khabiba, UFC će takvu poslovnu priliku teško odbiti.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi s Conorom i što on želi. Conor je strašno bogat. Kad netko ima toliko novaca, teško ga je nagovoriti na borbu", rekao je White nešto o svojoj najvećoj zvijezdi. Čini se kako su odustali od nagovaranja, ali da se nadaju da bi ovaj mogao reagirati nakon UFC 242 priredbe, posebno ako pojas ostane kod Nurmagomedova. Do tada je i Tony Ferguson na čekanju, unatoč tome što je on prema apsolutno svim pravim fanovima jedina prava opcija za iduću borbu za UFC prvaka do 70 kilograma.

Linker
24. lipanj 2024 05:28