UFC

White otkrio planove Colbyja Covingtona za nastavak karijere: ‘Chaos‘ je spreman za više kategorija

Colby Covington

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Predsjednik UFC-a nije dao previše informacija o povratku Colbyja, ali otkrio je zanimljivu informaciju

Sve od trećeg mjeseca i sukoba s Jorgeom Masvidalom, jako malo slušamo o Colbyju Covingtonu. Podsjećamo, Jorge je otprilike dva tjedna nakon poraza od Colbyja fizički napao svog rivala pred restoranom u Miamiju.

Izbijeni zub i oštećeni ručni sat posljedice su koje je Covington zadobio u tom sukobu, a sudski proces i dalje se vodi. Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će kaznu snositi ‘‘Gamebred‘‘ za svoj napad, ali činjenica je kako je barem na neko vrijeme ‘‘ušutkao‘‘ Covingtona koji u posljednje vrijeme nije niti približno glasan kao inače.

Naravno, tako je i zbog činjenice da trenutno nema ugovoren meč. Colby je i dalje prvorangirani izazivač velter kategorije, a puno je potencijalno zanimljivih mečeva za njega. Gilbert Burns i Khamzat Chimaev nemaju trenutno ugovorene mečeve, a s niti jednim od njih Colby se dosad nije borio.

Dustin Poirier također se nerijetko spominje kao moguć protivnik za Colbyja, a između njih postoje određene tenzije i na osobnoj razini.

Prilikom konferencije za medije nakon UFC on ABC 3 eventa, Dana White dobio je pitanje u vezi Colbyja Covingtona i njegovog potencijalnog meča protiv Dustina Poiriera. White je istaknuo kako je pregršt mogućih opcija za ‘‘Chaosa‘‘.

‘‘White je izjavio da bi se Colby borio u lakoj, velter i srednjoj kategoriji, stoga je pregršt potencijalnih opcija.‘‘, naveo je Aaron Bronsteter na svom Twitter profilu.

Pomalo je nejasno zašto bi se Colby sada okušavao u srednjoj kategoriji, kad se radi o borcu koji lakoćom skida kilažu za velter kategoriju i nije jedan od onih najkrupnijih boraca te kategorije. Laka kategorija djeluje čak kao realnija opcija, ali nekako bi najzanimljivije bilo vidjeti Colbyja u obračunu s Khamzatom Chimaevim.

Linker
16. travanj 2024 14:11