UFC

White otkrio pod kojim uvjetom će Adesanyi dati Romera

Israel Adesanya i Yoel Romero
Istog trenutka kad se pojavila vijest o ozljedi Paula Coste, zbog koje se njegova planirana borba protiv Israela Adesanye neće dogoditi, UFC-ov prvak srednje kategorije zatražio je Yoela Romera za protivnika. Ta borba može se dogoditi, no Dana White je otkrio pod kojim uvjetom.

Israel Adesanya osvojio je titulu UFC prvaka srednje kategorije prošlog mjeseca, pobjedom nad Robertom Whittakerom na UFC 243 priredbi. Odmah je najavio kako planira biti aktivan UFC prvak, koji će titulu braniti tri puta godišnje. To bi značilo kako svoju iduću borbu želi odraditi već u prvoj četvrtini 2020. godine. Kao njegov protivnik bio je potvrđen Paulo Costa, no dok se čekao datum, Costa je obavijestio javnost o ozljedi bicepsa. On je prisiljen otići "pod nož", nakon čega nikako neće biti spreman boriti se protiv Adesanye u spomenutom razdoblju.

Prvak je tako od UFC-a odmah zatražio drugu borbu i to protiv Yoela Romera, borca koji je od Coste poražen u vrlo neizvjesnoj borbi na UFC 241 priredbi. Službeno je to bila borba za prvog izazivača te je Adesanya uvjeren kako Kubanac zaslužuje priliku okušati se protiv njega. Njih dvojica već su verbalno dogovorili taj sudar, no "rampu" je spustio UFC. Ipak, predsjednik promocije Dana White je sad otkrio kako je borba Adesanye i Romera moguća, ali pod jednim uvjetom.

"Adesanya se želi boriti protiv Romera, on uistinu želi Romera. Mi trenutno pregovaramo oko Romerove iduće borbe, nakon koje bi se Adesanya borio protiv pobjednika", rekao je White u razgovoru za Youtube kanal Adam's Apple. Problem kod eventualnog instantnog angažmana kubanskog 42-godišnjaka svakako je činjenica kako se on trenutno nalazi u nizu od dva poraza, što nikako nije referenca za napad na titulu.

Teško je zaključiti je li moguće organizirati borbu za Romera do kraja godine. UFC 245 je preostala PPV priredba, no njen program već je gotovo popunjen, a na UFC 244 priredbi je službeno otkriveno kojih pet borbi će se tamo nalaziti na glavnom programu. Borba za izazivača srednje kategorije se nikako ne bi smjela nalaziti izvan glavnog programa PPV priredbe ili glavne borbe nekog Fight Nighta, no i to sve je popunjeno do kraja godine. Tako se otvara pitanje vremena kad bi se pobjednik spomenute borbe mogao boriti protiv Adesanye, odnosno je li to izvedivo u razdoblju koje je prvak naveo kao ono kad želi nastupiti.

Tako se otvara pitanje nije li bolje u tom slučaju čekati Costu. Menadžer brazilskog borca najavio je kako će se on biti spreman boriti već u travnju te je otvoreno od UFC-a i Adesanye tražio da u međuvremenu ne organiziraju borbu. Problem je ipak u tome što White ne vjeruje da će oporavak trajati toliko kratko. Naime, prve informacije su govorile kako se radi o osam mjeseci, što bi bio kraj lipnja ili početak srpnja iduće godine.

"Costa je pokidao svoj biceps i morat će na operaciju. On tvrdi kako će biti spreman ranije nego što je to zapravo moguće. To nije ono što su meni liječnici rekli, tako da to nije istina", objasnio je White zbog čega ne misli čekati na Brazilca.

Ako će se Romero u međuvremenu boriti protiv nekoga za poziciju izazivača, u prvi plan iskače Jared Cannonier, no nakon pobjede protiv Kelvina Gasteluma je tu i Darren Till. Tu je i Robert Whittaker, no teško je zaključiti koliko za njega smisla ima treća borba protiv Romera, nakon što je u prve dvije slavio.

Linker
07. svibanj 2024 07:04