UFC

White potvrdio: 'Adesanya će se boriti protiv Blachowicza za titulu poluteške kategorije'

Israel Adesanya
 screenshot
Spletom neočekivanih okolnosti, Israel Adesanya dobit će priliku postati prvak poluteške kategorije

Nakon što je Jan Blachowicz prije samo nekoliko dana pozvao Israela Adesanyu u polutešku kategoriju i ponudio mu napad na titulu prvaka, interes UFC-a za organizaciju te borbe potvrdio je i Dana White. Naime, predsjednik UFC-a bio je upitan o tome nakon Fight Nighta u Las Vegasu. Dobili su mediji informaciju kakvu nisu očekivali, odnosno otkrio je White nešto što je i njega samog zateklo.

Naime, nakon pobjede Roberta Whittakera nad Jaredom Cannonierom, izjavio je kako je bivši prvak izborio priliku revanširati se Adesanyi. No, sad je otkrio kako ovog to ne zanima te da zbog toga za Adesanyu zapravo nema drugu opciju.

"Kad je završila borba na Fight Islandu, odlučio sam sjesti s Adesanyom i objasniti mu zašto smatram da se sad treba boriti protiv Roberta Whittakera. No, Whittaker mi nakon toga dolazi i govori kako se ne želi boriti protiv Israela. Najluđe sranje koje mi se dogodilo. Ali u redu, Adesanya se ide boriti protiv Jana", rekao je White.

Zbog gore navedenog je Adesanya trenutno bez pravog izazivača pa je White odlučio pružiti mu priliku dokazati se u drugoj kategoriji. Posebno jer niti prvak nema ništa protiv toga, zapravo je osobno to i inicirao.

"Nemam trenutno nikakvih razgovora niti rasprava s Adesanyom. Smatrao sam da Whittaker zaslužuje napad na titulu, ali on sam to ne želi, tako da ćemo dozvoliti Adesanyi spomenuto", dodao je.

Adesanyi će titula srednje kategorije svakako ostati i ne vidi White tu nikakav problem.

"Israel Adesanya je tip koji želi ostati aktivan i boriti se protiv najboljih. Ne zaboravite da se borio protiv Yoela Romera kad nije morao, kad mi nismo htjeli da se bori protiv njega. On se želi boriti protiv najboljih i napraviti nešto što nitko nije prije njega. Znate koliko ja to volim", potvrdio je.

Očekivalo se kako bi Fight Night kojeg će UFC održati idućeg tjedna trebao dati idućeg izazivača poluteške kategorije, odnosno da će to biti Glover Teixeira ili Thiago Santos. Sad je teško zaključiti za što se njih dvojica zapravo bore, posebno u situaciji gdje je nekoliko jako dobrih kandidata za vrh divizije do 93 kilograma.

Linker
19. rujan 2021 12:04