UFC

White potvrdio: Romero unatoč dva poraza u nizu najvjerojatnije napada titulu!

 Screenshot (YouTube)
Dana White potvrdio je da UFC radi na idućem meču Israela Adesanye te da bi protivnik za prvaka iz srednje kategorije trebao biti Yoel Romero!

Već se duže vrijeme nagađa o tome protiv koga će 'The Last Stylebender' po prvi puta braniti pojas koji je u listopadu preoteo Robertu Whittakeru. U svim tim pričama najčešće se spominjalo ime Yoela Romera. Dvojac je čak nerijetko ulazio u prepucavanja preko medija i društvenih mreža, ali nekako je zdrav razum govorio da će UFC ipak preskočiti kubanskog veterana.

Iako Romero po kvalitetama zaslužuje biti izazivač, ipak se radi o borcu koji je trenutno na nizu od dva poraza (Whittaker i Costa), što baš i nije situacija u kojoj se dolazi do borbe za UFC-ovo 'zlato'.

No nekog čvrstog pravila očito nema, pa će tako Romero, ako sve prođe prema planu, ponovno imati priliku zasjesti na tron.

"Idemo prema Yoelu Romeru. On hoće tu borbu, Adesanya se želi boriti s njim, a to ne želi nitko drugi. Nećete pronaći borca koji će 'vrištati' da želi Romera, ali Adesanya je onaj koji to radi", otkrio je White u razgovoru s ESPN-om uz dodatak da već znaju kada bi se meč mogao dogoditi, ali da to još ne žele objaviti.

Podsjetimo, 'Soldier of God' je već dvaput nastupao u borbama za privremeni pojas. Prvo ga je u srpnju 2017. porazio Whittaker da bi zatim Romero u veljači 2018. pobijedio Lukea Rockholda, ali je 'pao' na vaganju pa je tako i ostao bez pojasa...

Novu priliku Kubanac je imao na UFC-u 225, ovoga puta u okršaju za pravi pojas, ali još jednom je Whittaker bio uspješniji. No, i da je kojim slučajem Romero pobijedio u tom dvoboju, ponovno bi ostao bez titule jer je i tom prigodom na vaganju probio dozvoljenu granicu...

Linker
02. svibanj 2024 19:05