UFC

White potvrdio: 'Usman je Covingtonu slomio čeljust već u drugoj ili trećoj rundi!'

Colby Covington
 Screenshot (YouTube - UFC)
Kamaru Usman i Colby Covington nisu razočarali noćas u glavnoj borbi UFC-a 245. Dapače, iako su mnogi vjerovali da bi se moglo raditi o dosadnjikavoj borbi s obzirom da su sličnih stilova, na koncu su ovi velteraši pružili sjajnu predstavu za pamćenje u "main eventu" posljednje PPV priredbe u 2019.

S tim se slaže i predsjdnik UFC-a Dana White, koji je na press konferenciji nakon priredbe u T-Mobile Areni čestitao obojici.

"Ovo je bila nevjerojatna borba! Uoči ovog meča, kada sam jučer davao intervjue, svima sam govorio da ne dopuste da im sve to Colbyjevo sranje smetne s uma da se radi o tvrdom, talentiranom i nevjerojatnom borcu. U statističkom smislu, ovo je bila nevjerojatna borba. Ako ste pogledali njihove karakteristike i njihove statistike, ovo je bio odličan meč. Bilo je samo pitanje Covingtonove kondicije i hoće li se Usman moći nositi s njom? S druge strane, pitali smo se hoće li se Colby moći nositi s Usmanovom snagom? Jedini način da saznamo odgovore na ova pitanja je bio u kavezu", izjavio je vrlo zadovoljni White nakon priredbe u Las Vegasu.

O Usmanovom nastupu u T-Mobile Areni je nastavio sipati komplimente, ali je pohvalio Covingtonovu izdržljivost. Naime, izazivač je slomio čeljust već u drugoj ili trećoj rundi, a izdržao je gotovo do kraja svih 25 minuta.

"To je bio sjajan nastup. A i kakvu dečko bradu ima! Covington ga je udario s nekoliko snažnih i točnih udarac i s nekoliko laktova. Obojica su udarala svom snagom i pogađala. Slomiti vilicu u drugoj ili trećoj rundi i onda odraditi meč skoro do kraja... Ova borba je bila prilično impresivna!", zaključio je prvi čovjek elitne organizacije.

Za impresivnu borbu obojica su nagrađeni i bonusom za najbolji meč večeri. Tako su i Usman i Covington na svoj račun spremili još 50 tisuća dolara. To je za aktualnog prvaka u velteru tek drugi bonus u UFC karijeri dugoj četiri godine.

Linker
20. svibanj 2024 05:37