UFC

White prokomentirao Covingtonovu izjavu da će ga udariti

Dana White
Colby Covington nedavno je najavio kako će udariti predsjednika UFC-a, Danu Whitea, ako mu ovaj krene staviti pojas prvaka, ukoliko ga osvoji u borbi protiv Kamarua Usmana. Nakon UFC-ove priredbe u Bostonu, White je upitan za komentar te izjave.

"Mogu vam reći tko neće staviti pojas oko mog pasa, a to je Dana White. Ako mi ga pokuša staviti, uzet ću mu ga i udariti ga njime preko lica", rekao je Covington tijekom gostovanja na Submission Radio podcastu ranije ovog tjedna. Time je samo potvrdio kako su odnosi njega i njegovih poslodavaca poprilično poljuljani.

Razlog toga može se naći u odnosu UFC-a prema njemu u pregovorima za spomenutu borbu. Tim putem je Covington rekao kako mu UFC nudi uvjete kao izazivaču, a ne kao prvaku. A on izazivač zapravo i je, budući da mu je privremena titula oduzeta još u ljeto prošle godine, nedugo nakon što ju je osvojio. Naravno, on to nije prihvatio te sebe i dalje smatra prvakom pa traži i takve uvjete. Na to ima apsolutno pravo, kao što i UFC ima apsolutno pravo da njegove zahtjeve ne uvaži.

Whitea je nakon svega upitan za komentar Covingtonove izjave, ali nije imao previše vremena za tu temu, samo je kratko rekao:

"Neka mu je sretno s tim. On je lajavi j*ebeni idiot."

White je donedavno hvalio Covingtona i njegovo ponašanje izvan kaveza, no čini se da je s vremenom pretjerao i prema kriterijima predsjednika UFC-a.

Borba Usmana i Covingtona predvodi UFC 245 koji se 14. prosinca održava u Las Vegasu, a na programu se nalazi ukupno tri borbe za UFC-ovu titulu. Bit će to savršen spektakl za kraj godine.

Linker
20. svibanj 2024 23:40