UFC

White prokomentirao otkaze Overeemu i Dos Santosu: ‘Ništa posebno nije se dogodilo!‘

Dana White i Alistair Overeem
 screenshot (YouTube, UFC)
Predsjednik UFC-a objasnio je kako se u slučaju Overeema i Dos Santosa dogodilo nešto prirodno

Kad u istom danu UFC napuste dva borca koje se može svrstati među najveće zvijezde promocije pa i samog sporta, to je vijest koja dobiva veliku pažnju. Otkazi Alistairu Overeemu i Junioru Dos Santosu na trenutak su u drugi plan stavili veliku UFC priredbu koja slijedi te su preuzeli glavne pozicije borilačkih portala diljem svijeta.

Oba borca nedugo nakon toga su se obratili javnosti, a sad smo dočekali i objašnjenje predsjednika UFC-a, Dane Whitea, koji zapravo nije previše komplicirao nego je pokušao obrazložiti kako je riječ o nečemu očekivanom i zapravo prirodnom.

"Ništa se posebno nije dogodilo iza kulisa. To su dva sjajna momka koji su imali nevjerojatne karijere kod nas. Ljudi dobivaju otkaze svaki dan. Mislim da je vrlo lako sam pronaći razloge zašto su ih dobili njih dvojica. Ništa negativno, sve je to dio sporta", rekao je White u razgovoru za TMZ, nastavivši:

"Pogledajte što su napravili u posljednje vrijeme. Pogledajte isto tako njihove godine. Pogledajte sve što se u posljednje vrijeme događa. I tu vam je odgovor."

U nastavku je predsjednik UFC-a još izrazio zadovoljstvo suradnjom s ova dva borca, kratko opisavši što je kod svakog najviše cijenio.

"Alistair Overeem nikad nije rekao ne, nikad nije odbio borbu. Uvijek je bio spreman boriti se protiv bilo koga. A JDS, on je jedna od najdivnijih osoba u ovom sportu. O njima dvojici uistinu nemam reći bilo što drugo osim samo sjajnih stvari", završio je sve s pohvalama sad već bivši poslodavac dva velika borca.

Prema posljednjim informacijama, Junior je na ugovoru imao još pet borbi, a odluka je došla nakon što je odbio uskočio kao zamjena u borbu protiv Marcina Tybura, na UFC 260 priredbu koja se održava 27. ožujka. Za očekivati je kako će nastaviti karijeru u nekoj drugoj promociji.

Što se tiče Overeema, iz njegovog bi se obraćanja javnosti moglo zaključiti kako je riječ o zajedničkoj odluci njega i UFC-a, čiji bi krajnji rezultat bilo njegovo umirovljenje, iako on to na taj način službeno ipak nije potvrdio.

Linker
20. travanj 2024 03:30