UFC

White reagirao na Jonesovo skrivanje ispod kaveza: 'Nisu ga mogli doći testirati na marihuanu!'

Jon Jones i Dana White
 screenshot/YouTube
U posljednje vrijeme ponovno se aktivirala priča o skrivanju Jona Jonesa od doping komisije

2015. godine pojavila se u borilačkim medijima priča o tome kako se Jon Jones od antidopinške komisije sakrivao ispod Octagona u Jackson Winkeljohn dvorani i to punih osam sati, koliko su agenti tamo proveli čekajući da on dođe u dvoranu. Ta priča zapravo nikad nije bila potvrđena, sve do nedavno, kad je istu aktualizirao Israel Adesanya.

Jones je tim putem po prvi put to potvrdio, izjavivši kako je nedugo prije toga pušio marihuanu pa se sakrio da mu to ne bi otkrili. Daniel Cormier bio je prvi koji tu priču nije prihvatio, a sad je za mišljenje upitan i Dana White. Njemu je ta tema došla na dnevni red tijekom konferencije za medije na Fight Islandu, a komentar je više nego zanimljiv.

"Oni ne testiraju na marihuanu. Ne znam kako se mogao brinuti oko toga kad na marihuanu nikada ne testiraju na tim predtestiranjima. Da je to bilo unutar 'prozora' koji pripada borbi, bilo bi mu najavljeno, on bi morao biti tamo te bi ga testirali u svakom slučaju", rekao je White, dodavši:

"Ne znam uistinu ništa o tome, osim onoga što sam naveo. Osim ako imaš nadolazeću borbu, na marihuanu te neće testirati."

Whiteova izjava mogla bi dovesti do novih insinuacija. Tko zna, možda Jones toga uopće nije bio svjestan, a možda je neka druga priča u pitanju. U svakom slučaju, teško da mu priznanje nečega što je odavno spremljeno "pod tepih" može donijeti išta dobro.

Inače, Jones je objasnio kako tim putem nije bila riječ o agentima USADA-e, s kojom je UFC suradnju počeo upravo 2015. godine, nego o agentima komisije savezne države Nevade.

Linker
20. travanj 2024 13:20