UFC

Woodley podržao Masvidalovu akciju, Cormier i Askren imaju potpuno suprotno mišljenje od njega

Colby Covington i Tyron Woodley

 screenshot
Različite su reakcije na posljednji sukob Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtona

Sukob Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtona završio je na ulici, kao što su obojica već mjesecima najavljivali. Niti dva tjedna nakon međusobne borbe koju su odradili u Octagonu te u kojoj je Covington uvjerljivo slavio, Masvidal je svog rivala napao unutar jednog restorana. Što je najgore prišao mu je s leđa i nekoliko ga puta udario.

Sve to dovodi do toga da će Covington vjerojatno podnijeti tužbu te Masvidala čeka pravni proces. Colby se još nije očitao po tom pitanju niti je rekao kakvog je stava, no postoje neki koji smatraju da to ne bi bio korektan potez u ovom trenutku. Naime, Masvidal je udarajući ga govorio da to radi zbog svega što je Colby rekao o njegovoj obitelji, a čini se da neki takvu odmazdu podržavaju. Prije svih, onaj koji je s tim stavom istupio javno, bivši UFC prvak velter kategorije, Tyron Woodley.

"Colby Covington je kujica ako pokrene tužbu protiv mog momka. Borba je borba. Borili ste se u kavezu. No, ako to nije razriješilo stvar, to sranje može se dogoditi još jednom. Samo što ovog puta isto može biti besplatno", rekao je Woodley uživo na Instagramu.

Vrijedi napomenuti kako je Woodley prije otprilike dvije godine poražen od Covingtona jednako uvjerljivo kao i njegov prijatelj Masvidal.

Puno realnije gledište na sve ima čovjek protiv kojeg je Masvidal ušao u povijest, upisavši najbrži nokaut u povijesti UFC-a. Naravno, radi se o Benu Askrenu, koji ne može naći apsolutno nikakvo opravdanje.

"Zamislite da imate 25 minuta tijekom kojih nekoga možete legalno udariti koliko god puta želite. No, niste uspjeli u tome pa mu se morate prišuljati dok se nalazi u Steakhouseu. Kad sam ja par puta dobio batina, rekao sam sebi samom kako sam očajan i otišao sam još jače trenirati te za budućnost pripremiti bolju taktiku. Nisam nikoga napadao na ulici jer imam problema s kontrolom bijesa i jer sam inače nesiguran", rekao je Askren, dodavši: "Jorge je govorio svašta o mojoj obitelji, tako da je on ovdje zapravo licemjerna osoba. Prihvati da si dobio batina. To se nekad događa."

U tom istom smjeru ide i stav Daniela Cormiera, koji je isti iznio tijekom svog showa na ESPN-u.

"Gledajte, puno različitih sukoba u povijesti se događalo prije nego se borbe odrade. Nakon toga imate 25 minuta da sve riješite. Ovo je jedini slučaj gdje ću osuditi Jorgea Masvidala. Imao si 25 minuta prije manje od dva tjedna da uradiš sve što želiš. Ovo sad mi se čini da nije bilo licem u lice. Ovo je drugačije i upravo to čini da sve izgleda onako kako ne bi trebalo", rekao je DC.

Većina se zapravo slaže s mišljenjem Askrena i Cormiera. Iako za sada postoje razne informacije o tome što se dogodilo, ako je Masvidal uistinu sve učinio tako da se prišuljao i neočekivano napao Covingtona, onda je njegov potez kukavički i nema nikakve veze sa sportom.

Masvidala često vežemo uz pojas "gangster" pa smo tako ovih dana vidjeli i komentare da njegov potez nije nimalo "gangsterski". Hm, koliko smo mi upoznati s tom povijesti, gangsteri su se većinom međusobno ubijali, odnosno obračunavali iz zasjede, tako da njegov potez zapravo je "gangsterski", ali nikako u nekom pozitivnom smislu. Naravno, znamo da što se misli, ali nekako ovaj komentar dobro pristaje ovom tekstu.

Linker
26. travanj 2024 06:33