UFC

Yanu pristigle kritike od Garbrandta i Cejuda, novi prvak ekspresno odgovorio

Petr Yan
 screenshot
Petr Yan novi je prvak UFC-ove bantam kategorije, čime je odmah dobio metu na svoja leđa

27-godišnji ruski borac, Petr Yan, uspeo se proteklog vikenda na vrh UFC-ove bantam kategorije. Pobjedom nad Joseom Aldom uzeo je pojas koji je posljednje bio kod Henryja Cejuda i time je postao najpoželjniji protivnik unutar vrlo jake bantam kategorije. Prema svemu sudeći, prvu obranu titule trebao bi imati protiv Aljamaina Sterlinga, no prvi koji su ga odlučili otvoreno prozvati ili isprovocirati su dva bivša prvaka. To su Cody Garbrandt i Henry Cejudo.

Henry Cejudo putem Twittera je komentirao cijelu UFC 251 priredbu, a kad je proglašen novi prvak kategorije na čijem je on donedavno bio tronu, uslijedio je komentar u njegovom stilu.

"Čestitam Petru Yanu, no ti si apsolutni luzer! Bio bi sretan da protiv mene izdržiš dvije runde. Ružni krumpiru!", napisao mu je donedavni "Triple C".

Njemu Yan nije odlučio odgovoriti, možda i zbog toga što je Cejudo brzo prebacio na prozivke Alexandra Volkanovskog, no zato je između trenutnog i jednog bivšeg prvaka došlo do kratke razmjene želja i pozdrava. Riječ je o Codyju Garbrandtu, koji se prvi javio. Napisao je da je Yan spor i to je bilo dovoljno za reakciju ruskog borca.

"A ti si glup. I nemaš bradu", napisao mu je novi prvak.

Cody se nakon toga obratio jednom dužom objavom, rekavši kako imaju nedovršenog posla i da želi tu borbu. Ipak, nakon što je prije posljednjeg trijumfa upisao tri poraza u nizu, vjeruje se kako Garbrandt ipak mora upisati još pokoju pobjedu prije nego dobije priliku vratiti titulu u svoje vlasništvo. Posebno jer se bori u izuzetno jakoj konkurenciji kakva trenutno vlada u vrhu bantama.

Linker
08. svibanj 2024 04:28