UFC

Zabit Magomedsharipov nakon što je uklonjen s UFC rang ljestvica razmišlja o napuštanju sporta

Zabit Magomedsharipov
 Instagram
Jedan od najboljih boraca perolake kategorije nikako da se ponovno nađe u Octagonu

Prava misterija stvorila se oko situacije u kojoj se trenutno nalazi Zabit Magomedsharipov (18-1, 6-0 UFC). Ovaj sjajni 30-godišnji borac posljednji put je nastupio na ruskom Fight Nightu, održanom u studenom 2019. godine, kad je bio bolji od Calvina Kattara. Imao je nakon toga problema s ugovaranjem borbi, a one koje bi ugovorio, bivale bi otkazane. Tu se prije svega misli na okršaj protiv Yaira Rodrigueza, budući da je isti nekoliko puta dogovaran, ali je isto tako svaki put Meksikanac borbu otkazao.

UFC je zbog neaktivnosti Zabita prošlog tjedna uklonio s rang ljestvice, što je mnoge iznenadilo, budući da on niti jednom nije pokazao nezainteresiranost za borbu niti se pojavila informacija da je ikoju borbu odbio. Prateći njegov Instagram možemo vidjeti kako je konstantno aktivan, a čak je popravio i svoj engleski jezik. No, ruski mediji imaju druge informacije.

"Velika je mogućnost da se Zabit više nikad neće boriti", izjava je neimenovanog, njemu bliskog izvora, koju je prenio TASS.

Bila bi to velika šteta, budući da se radi o jednom od atraktivnijih UFC boraca te svakako vještinama potkovanijih. Posebno jer je još uvijek mlad i tek se očekivao njegov pravi uspon prema vrhu, gdje su ga mnogi vidjeli. Također, UFC je vjerovao da bi on mogao biti novo zanimljivo veliko ime za rusko tržište, no sad je sve to upitno.

Vjerujemo kako je ovo sve plod nezadovoljstva za koje je velikim dijelom zaslužna pandemija te da će Magomedsharipov uskoro imati ugovorenu borbu i to onu koja će se uistinu održati. Prevelika bi bila šteta izgubiti ga dok još nije niti približno pružio svoj maksimum.

Linker
24. travanj 2024 04:20