UFC

Zapamtite ovo ime! Michael Morales naveo je nekoliko imena s kojima je spreman ukrstiti rukavice u sljedećoj borbi

Michael Morales

 CHRIS UNGER Zuffa Llc
Ekvadorac je jedan od najvećih prospekata u UFC-ovoj velter kategoriji

Michael Morales cilja na UFC-ov naslov u velter kategoriji i ima vremenski plan za ostvarenje tog cilja.

Na glavnom dijelu UFC on ESPN 62 priredbe, Morales (17-0) prošao je najteži test svoje karijere do sada, zaustavivši Neila Magnyja u prvoj rundi. U posljednje vrijeme, Magny (29-12) je bio zadužen za suočavanje s mladim nadama, no neporaženi Ekvadorac bio je prevelik zalogaj.

"Želio sam ga završiti u prvoj rundi" rekao je Morales novinarima preko prevoditelja na konferenciji za novinare nakon borbe. "Nije to bila strategija, ali htio sam to učiniti, očito."

Nakon nekoliko pobjeda jednoglasnom odlukom sudaca, pojavila su se pitanja o Moralesovoj sposobnosti da završi borbe protiv teže konkurencije, s obzirom na to da je UFC karijeru započeo s dvije pobjede prekidom. Međutim, nakon što je srušio Magnyja u prvoj rundi, nova pitanja će biti postavljena.

Morales, koji ima 25 godina, mlad je, neporažen i izgleda kao ozbiljan problem za najjače borce u diviziji. Postavlja se jasno pitanje što je sljedeće za njega.

"Što se tiče imena, mislim da ih ima nekoliko" rekao je Morales. "Mislim da bi Vicente Luque bio prilika za borbu. Michael Chiesa, vidio sam ga ovdje, pa je i to nešto. Također, Ian Garry. Pozvali smo ga, ne znam gdje je. Dakle, to su neke prilike za borbu."

Osim što ima nekoliko imena na umu za svoj sljedeći izazov, Morales vjeruje da će u narednim godinama osvojiti naslov u svojoj kategoriji. Za sada, fokusiran je na uspon ljestvicom, ali ima ambiciju postati najbolji na svijetu vrlo brzo.

"Oduvijek sam govorio da želim biti prvak do 27. godine" rekao je Morales. "Nikad ne znaš. Slušajte, s 25 godina, evo me ovdje. Nikad nisam mislio da ću ući u UFC tako rano, a evo me već s 21. Možda top pet, top 10 do kraja godine, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi."

Linker
05. rujan 2024 10:28