UFC

Zbog teškog prekršaja i gluposti umjesto UFC debija dočekala ga dvogodišnja suspenzija!

Jorge Gonzalez
 Screenshot (YouTube, UFC)
Gonzalezova glupost veća je time što je on imao priliku izbjeći kaznu zbog kršenja pravila

Meksikanac Jorge Gonzalez (16-5) dobio je priliku da se predstavi na najvećoj pozornici, ali je umjesto toga suspendiran na čak dvije godine.

Američka antidopinška agencija (USADA) u petak je objavila da je Gonzalez bio pozitivan na više zabranjenih supstanci, a kao rezultat teškog dopinškog prekršaja određena mu je suspenzija koja je sve do kolovoza 2022. odgodila njegov UFC debi.

"Bio je pozitivan na metabolite stanozolola 6β-hydroxystanozolol i 4β-hydroxystanozolol, metabolit drostanolona 2α-methyl-5α-androstan-3α-ol-17-one te na metabolit tamoksifena 3-hydroxy-4-methoxytamoxifen", objavila je USADA dodavši da je uzorak Gonzalezovog urina prikupljen 5. kolovoza 2020. godine.

Gonzalezova glupost veća je time što je on imao priliku izbjeći kaznu zbog kršenja pravila.

Naime, svi borci koji se priključe USADA-inom programu mora prijaviti lijekove i suplemente koje su koristili u prethodnih 12 mjeseci. Ako je među istima navedena neka zabranjena supstanca, onda borac neće biti kažnjen zbog kršenja pravila igre, ali ovisno o supstanci mu se može odgoditi nastup za najmanje šest mjeseci. Pored toga, borac je dužan i dva puta biti negativan na novim testiranjima.

Gonzalez, očito, nije prijavio korištenje anaboličkih steroida stanozolola i drostanolona, kao ni tamoksifena koji se koristi kao lijek za rak dojke, a u ovom slučaju i kao supstanca za suzbijanje nuspojava koje se mogu pojaviti prilikom korištenja steroida.

Jorge je trebao za UFC debitirati još 22. kolovoza protiv Ikea Villanueve, ali je uklonjen s popisa borbi čim se pojavila informacijama o pozitivnom testu. Nešto ranije postojao je i plan da nastupi u srpnju, ali je taj meč odgođen nakon što je njegov protivnik 'pao' na vaganju.

Linker
19. travanj 2024 05:37