UFC

'Želim još jednom šokirati svijet, srušit ću Jonesa! To je moj glavni cilj!'

Villante, Miočić, Thompson i Weidman
 Facebook
Vrlo zanimljive ambicije ima bivši UFC-ov prvak srednje kategorije Chris Weidman. Pred svoj debi u novoj kategoriji, poluteškoj, rekao je kako već nekoliko godina ima isti cilj, boriti se protiv Jona Jonesa i savladati ga.

Nakon što je 2013. godine iznenadio svijet borilačkog sporta savladavši Andersona Silvu kao svojevrsni anonimac, Chris Weidman želi još jednom ponoviti nešto slično. Pred svoj debi u poluteškoj kategoriji, koji će upisati 18. listopada protiv Dominicka Reyesa, u glavnoj borbi UFC on ESPN 6 priredbe u bostonskom TD Gardenu, objasnio je kako gleda na ono što bi mu moglo uslijediti u bližoj budućnosti.

"Želim biti čovjek koji je šokirao svijet, ne jednom nego dva puta. Želim i po drugi put pobijediti borca kojeg se u tom trenutku smatra najboljim svih vremena, kojeg smatraju nekim koga je nemoguće pobijediti. To je bio Anderson Silva kad sam se borio protiv njega i to je ono što je Jon Jones danas. Ne mogu opisati koliko me to motivirati jer to je ostavština kakvu želim imati iza sebe", rekao je Weidman u razgovoru za Submission Radio.

Dugo se očekivao njegov prelazak u drugu kategoriju, ali zapravo je došao tek onda kad su rezultati doveli do toga da bi mu predugo trebalo za povratak na vrh srednje kategorije. U poluteškoj bi već s jednom ili dvije impresivne pobjede mogao biti legitiman kandidat za napad na titulu. A tamo bi onda mogao pokušati ostvariti svoj cilj protiv borca koji djeluje krupan za diviziju u koju je on tek ušao.

"Nije mi bitna divizija, osjećam se odlično tko mi god dođe s druge strane kaveza. Ali, očito je kako je Jon Jones prvak i prema tome je tip koji mi je krajnji cilj. Uvijek sam želio takve borbe. Još dok sam bio prvak srednje kategorije, vjerovao sam kako će doći do te borbe. Ne znam hoće li to doći već nakon ove borbe, no volio bih. Sad sam fokusiran na Dominicka, a onda ćemo vidjeti što slijedi. Najvažnije je izaći i nastupom ostaviti dovoljno snažnu poruku", rekao je Weidman, da bi još samo kratko prokomentirao ono što je Jones pokazao u svoje dvije ovogodišnje borbe:

"Nije dobro izgledao u tim borbama, a i ja sam oduvijek uvjeren kako postoji način na koji ga je moguće savladati. To još uvijek nitko nije uspio napraviti i sretan sam zbog toga jer ću možda ja dobiti priliku. To mi je cilj."

Situacija u poluteškoj kategoriji UFC-a je takva da trenutno nije definirano tko bi mogao biti idući izazivač. Tako je svima iz vrha dovoljna jedna impresivna pobjeda. Govori se da bi Dominicku Reyesu pobjeda nad Weidmanom bila dovoljna, no onda bi jednako pravilo moglo vrijedi i u slučaju drugačijeg ishoda.

Linker
05. svibanj 2024 05:07