UFC

Zhang promijenila planove radi korona virusa: 'UFC je pokušava što prije izvući iz zemlje!'

Weili Zhang
 Screenshot/Youtube
UFC prvakinja Wheili Zhang je odlučila promijeniti svoje planove ususret obrani titule protiv bivše šampionke Joanne Jedrzejczyk i pripreme za taj bitan meč na UFC-u 248 će odraditi u Las Vegasu. Razlog je taj što je Svjetska zdravstvena organizacija u četvrtak proglasila izvanredno stanje i globalnu zdravstvenu krizu radi širenja korona virusa iz Kine.

Zhang bi se mogla naći u problemu ukoliko recimo SAD uskoro zabrani ulazak putnika iz Kine radi širenja opasne epidemije. Iako je prvotno odabrala Peking kao bazu gdje će se pripremati za meč protiv Poljakinje, na koncu će ipak preseliti u Vegas zajedno sa svojim timom. Prema njezinom menadžeru Brianu Butleru, trenutačno se urgentno vade vize i Zhang bi trebala napustiti zemlju što je prije moguće.

"UFC radi jako naporno da bi što prije izvukli Weili i njezin tim iz zemlje radi mjera predostrožnosti", izjavio je Butler.

Zhang nije jedini kineski državljanin koji ima zakazan meč u elitnoj promociji u narednom periodu. Li Jungliang bi se trebao sučeliti s Neilom Magnyjem iste večeri u Las Vegasu na UFC-u 248. S druge strane Yiaonan Yan će se boriti s bivšom izazivačicom Karolinom Kowalkiewicz na Fight Night priredbi u Aucklandu, koja je zakazana za 22. veljače. No, oni će za sada ostati u Kini i tamo odrađivati svoje pripreme prema pisanju portala MMAFighting.

Linker
18. svibanj 2024 06:55