VELTERAŠI U CENTRU PAŽNJE NA FFC 40

Umjetnik 'submissiona' u četvrtak brani FFC pojas i na istom eventu saznaje novog izazivača

FFC 40 donosi dvije vrlo važne borbe za cijelu situaciju unutar Final Fight Championshipa. Prva je naravno 'main event' u kojem će Ben Egli braniti titulu protiv Marka Lemmingera, a istu večer saznat će se i tko je idući izazivač. Za tu poziciju borit će se Roberto Neves i Jason Witt.
Ben Egli
 Final Fight Championship

FFC se 5. rujna vraća u Fight Dome s programom prožetim kroz tri različite borilačke discipline, uz dvije borbe za titulu, a borci dolaze s čak pet različitih kontinenata. No, u prvi plan trebale bi iskočiti dvije borbe.

Kralj velter kategorije i "submission" čarobnjak Ben Egli gleda prema drugoj obrani titulu prvaka. Njemu će se suprotstaviti visoko rangirani potencijal Mark Lemminger. Egli je borac iz Oregona koji je u travnju prvi put obranio svoju titulu prvaka i to tako da je došao do svoje desete pobjede prisiljavanjem na predaju u 14 borbi. Tad je ugušio Joeya Holta giljotinom. Lemminger je borac iz Wisconsina koji se nada kući vratiti s vrijednim FFC pojasom prvaka.

Ova priredba trebala bi odmah donijeti i idućeg izazivača. Nakon što je u borbi za upražnjenu titulu poražen od Eglija, Roberto Neves pokušat će doći do nove prilike u borbi protiv Jasona Witta. Isti taj Witt jedini je borac koji do sada savladao izazivača, Marka Lemmingera, što mu svakako daje sjajne reference. Fenomenalan je ovo duel velter kategorije koji samo dokazuje kako FFC ima itekako ozbiljne namjere.

Nema sumnje kako će Final Fight Championship donijeti novu dozu uzbuđenja svima onima koji žele vidjeti vrhunsku dozu akcije, atraktivne prekide i najveće MMA talente. Upravo su se takvima uspjeli do sada prikazati i staviti se na svjetsku borilačku mapu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:22