IZ PUBLIKE JE SVE PRATIO CRO COP

(VIDEO) KSW se prisjetio prvog hrvatskog borca koji je nastupio u njihovoj promociji

Pred prvu KSW priredbu u Hrvatskoj, koju će zagrebačka Arena ugostiti 9. studenog, u poljskoj su se promociji odlučili prisjetiti prvog Hrvata koji je nastupio u njihovom borilištu. Bio je to Damir Mirenić, sudionik turnira poluteške kategorije na KSW 4 priredbi. Tim putem Mirenić je odradio tri borbe, a poražen je tek u finalu.
Damir Mirenić vs. Carlos Eduardo Santos
 screenshot

KSW se putem svoje Facebook stranice odlučio prisjetiti prve Mirenićeve borbe, a ista se dogodila sad već davnog 10. rujna 2005. godine. Hrvatski borac za protivnika je imao Carlosa Eduarda Santosa, borca iz Brazila. Mirenić je samo pet mjeseci ranije započeo svoju MMA karijeru i to s tri pobjede. Četvrtu je upisao u ovoj borbi, na priredbi koja se održala u Marriott hotelu u Varšavi.

U prvoj rundi imao je Mirenić malih problema sa svojim protivnikom, koji je brzo došao do željene pozicije u parteru, no nije uspijevao ništa kapitalizirati iz nje. Na nogama je Mirenić lako prezentirao koliko je dobar, a tako je borbu zapravo i završio početkom druge runde. Radilo se o nokautu, a na koji način najbolje možete vidjeti u videu ispod teksta.

Mirenić je nakon te borbe savladao Jasona Guidu, da bi u finalu bio poražen od Jaceka Buczka. Zanimljivo, na istoj priredbi je nastupio i Igor Pokrajac, no u sunaslovnoj borbi. Tako je Damir Mirenić kronološki prvi borac koji je nastupio u KSW-u. Njegova karijera ukupno je trajala tek tri godine, budući da ju je završio 2008. godine, ali tijekom nje borio se protiv nekih velikih imena kao što su Gegard Mousasi i Mike Pyle.

Drugi Hrvat koji je ostavio velik trag u KSW-u je Goran Reljić, koji je 2015. godine pobjedom nad Attilom Veghom postao tek drugi ne-poljski KSW prvak. Nažalost, titulu je odmah u prvoj obrani izgubio od Tomasza Narkuna koji je i dalje vlasnik iste. Trenutno KSW na svom rosteru ima pet hrvatskih boraca. To su Roberto Soldić, Filip Pejić, Antun Račić, Aleksandar Rakas i Ivan Erslan.

Ispod teksta pogledajte cijelu borbu Damira Mirenića, prvog Hrvata u KSW-u, protiv Carlosa Eduarda Santosa. Iz publike su borbu pratili Mirko "Cro Cop" Filipović i Zvonimir Lučić. Inače, Damir Mirenić danas je inače jedan od najboljih krav maga instruktora u regiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:05