PREDSTAVLJAMO VAM JERRYJA SHAPIRA

(VIDEO) Nova FFC-ova zvijezda crni je BJJ pojas i fenomenalni velemajstor 'submissiona'

FFC će za tri dana odraditi svoj 39. event, a predvodit će ga borba za novog prvaka teške kategorije. No, zanimljivo kako je glavno mjesto na plakatu zauzeo jedan drugi borac. To je Jerry Shapiro, a on je tamo u potpunosti zasluženo.
Jerry Shapiro

Shapiro je 32-godišnji 165 centimetara visoki borac i jedan od najpoznatijih BJJ instruktora u Las Vegasu. Pobjednik je mnogobrojnih vrijednih grappling natjecanja, a već godinama je nositelj crnog pojasa. U MMA karijeri ostvario je četiri pobjede u jednako toliko amaterskih nastupa, dok je u profesionalnoj karijeri na omjeru 4-2. Prvi poraz je doživio u svojoj prvoj borbi, sad već davne 2012. Nakon toga se četiri godine nije profesionalno borio u MMA-u, da bi 2016. krenuo u niz od četiri pobjede brzim prekidima u prvoj rundi. Ipak, u posljednjoj borbi doživio je poraz i putem FFC-a se namjerava vratiti pobjedama. Radi se o vrlo popularnom borcu u Vegasu i treneru iz čije dvorane je već izašao veći broj kvalitetnih grapplera.

O sebi kaže kako je prije svega grappler i da se zbog toga duže vrijeme nije mogao natjerati na aktivnije bavljenje slobodnom borbom, no sad je u potpunosti spreman na to. Poraz iz rujna prošle godine pokušat će zaboraviti i u potpunosti se posvetiti onome što je ispred njega. A to je borba u četvrtak, na FFC 39 eventu, gdje ga čeka Josh Wright, borac ih Montane profesionalnog omjera 3-1. Zanimljivo je poslušati Shapirov stav u njegovoj strasti, što je BJJ.

"Bilo je tu puno teškog rada, žrtve i predanosti. Sedam i pol godina neprestanog treninga i posvećivanja svog slobodnog vremena tome. Prilagodio sam svoje poslove da mogu trenirati. Radio sam u noćnim klubovima samo da bih vremenski što manje radio, a dobro zaradio, da ostatak vremena mogu trenirati. Prvih par godina živio sam s roditeljima, štedio novac i sve mi je bilo jiu jitsu. Sve se na kraju isplatilo kad sam došao do crnog pojasa. Bio je to dug put, no to mi znači nešto najviše na svijetu. Svakako jedno od najvećih postignuća do kojih ću doći u životu", rekao je Shapiro u jednom razgovoru iz 2017. godine.

Jerry Shapiro je agresivan borac koji u svaku borbu ulazi s ciljem što je prije završiti. Upravo zbog takvog stila borbe ga je FFC angažirao, budući da je riječ o promociji koja želi atraktivne borce, uzbuđenje i prekide jer to je ono što će dovesti publiku u Fight Dome. Za njegovu borbu se ne moraju brinuti, njegova popularnost u Vegasu je takva da će se vjerojatno tražiti karta više. Ovaj otac troje djece sigurno je to zaslužio.

Ispod teksta pogledajte neke snimke njegovih borbi ili grappling mečeva. Uvjerite se i sami kako je ovo tip borca čiji nastupi se ne propuštaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:52