FANTASTIČNA NAJAVA

(VIDEO) 'Ponovno ću utišati hrvatske navijače' - Bivši UFC-ov borac prijeti, ali ima i Račić opaki plan

Pred Antunom Račićem (23-8-1) je meč karijere! Elitni hrvatski borac iz bantam kategorije imat će 9. studenog u Areni Zagreb priliku osvojiti pojas KSW promocije, a protivnik će mu biti jedan od najpoznatijih poljskih boraca - Damian Stasiak (11-6).
 Ilustracija/ Screenshot (YouTube/ KWS)

29-godišnjak iz Dubrovnika ne skriva da je za njega ovo prilika iz snova, prilika koja bi mu osim pojasa konačno donijela i popularnost kakvu zaslužuje.

"Za mene je ovo ostvarenje snova. Ne mogu vjerovati da se borim za titulu, pogotovo da se sve to odvija pred mojim ljudima. Jako sam ponosan zbog toga", iskreno će Račić u sjajnoj KSW-ovoj najavi njegovog nastupa.

A da bi u potpunosti ispunio svoj san, Antun će u Zagrebu morati svladati iznimno neugodnog protivnika. Iako Stasiakova karijera broji šest poraza, treba naglasiti da su čak četiri stigla iz UFC-ovog Octagona.

Mnogima je njegovo ime odavno poznato jer ovaj je Poljak već jednom gostovao u glavnom gradu Hrvatske. Dogodilo se to 2016. godine kada je na UFC-ovoj priredbi u prvoj rundi gušenjem zaustavio Filipa Pejića.

"Iz Zagreba sam odnio jako lijepe uspomene. Tamo sam se već borio s Filipom Pejićem i brzo stigao do pobjede 'subimssionom'. Vjerujem da ću ponovno utišati hrvatsku publiku. Antun je već pobijedio sve poljske borce s kojima se suočio, ali sada je moje vrijeme. Ja sam najbolji Poljak u bantam kategoriji", samouvjereno će 'Webster', ali samouvjeren je i Antun Račić koji će učiniti sve da izbjegne takav scenarij.

"Ja nisam Filip Pejić, niti je ovo UFC. Vjerujem u sebe i učinit ću sve što trebam da bih ga pobijedio. Već se osjećam poput prvaka, u KSW-u sam dvije godine i pobijedio sam u svim svojim borbama. Stasiakova je specijalnost borba u parteru, ali ja se ne bojim toga, ne bojim se ni borbe na nogama, a ni hrvanja. Ne može me zaustaviti. Ako ću ga htjeti srušiti, onda ću to i napraviti. Isto vrijedi i za udarce. Startat ću agresivno, izudarati ga, srušiti i završiti. Budi spreman jer ovo je moj pojas. Dobrodošao u KSW", jasna je poruka 'Killera'.

Stasiak ipak, sasvim očekivano, ima nešto drugačiji plan, a Račiću će priznati tek da je možda bolji u samo jednom segmentu ove 'igre'.

"Moja igra na nogama je definitivno bolja od njegove, a bolji sam i na podu. Jedino bih mu u hrvanju možda dao prednost. No, držat ću distancu i diktirati borbom. Ja sam posljednja nada za poljsku bantam kategoriju i učinit ću sve da pobijedim Račića i pojas donesem u Poljsku. Ući ću u kavez, pogoditi ga najboljim udarcem i nokautirati", zaključio je 29-godišnji Poljak koji je nakon otkaza u UFC-u odradio samo jedan meč i u njemu pobijedio Nikolaya Kondratyuka.

Što se tiče Antuna, on će na KSW 51 priredbi loviti 24. profesionalnu pobjedi i već šestu u nizu. Njega smo posljedni put u akciji gledali u svibnju ove godine kada je u Poljskoj pobijedio Pawela Polityloa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:08