UFC

(FOTO/VIDEO) UFC-ov rekorder Charles Oliveira nikad nije izgledao spremnije i opasnije

 Instagram
Tek nešto više od deset dana ostalo je do UFC Fight Nighta 170 i njegove glavne borbe između Charlesa Oliveira i Kevina Leeja. UFC-ovom višestrukom rekorderu Oliveiri to je svakako najveća borba karijere do sada, a čini se kako će joj pristupiti spremniji nego ikad.

30-godišnji Charles Oliveira (28-8, 16-8 UFC) tražit će 14. ožujka u Brasiliji svoju sedmu pobjedu u nizu i svakako najveću pobjedu dosadašnje karijere. U glavnoj borbi Fight Nighta 170 čeka ga Kevin Lee i pobjeda nad njim napokon bi ga predstavila kao ozbiljnog kandidata za napad na UFC titulu. Oliveira se za borbu priprema kod kuće u Brazilu i redovno objavljuje materijale na Instagramu.

Oliveira inače nije poznat po jačoj muskulaturi, zapravo ga možemo nazvati i jednim od mršavijih UFC boraca, no to bi se za ovu borbu moglo promijeniti. Očito je kako Brazilac smatra da će mu u ovoj borbi snaga biti jedan od glavnih faktora pa se pobrinuo za to, a rezultati su impresivni. Posljednje objave na Instagramu su najbolji svjedok navedenog.

Za gore navedenu fotografiju, na kojoj možemo vidjeti promjenu u konstituciji Oliveira je dobio puno pohvala. No, osim na tome, UFC rekorder po broju pobjedu prisiljavanjem na predaju te po broju bonusa za najbolju izvedbu ove je pripreme odlučio posebnu pažnju dati treningu borbe na nogama. Njegove muay thai tehnike inače su podosta podcijenjene, no čini se da bi im sad mogao dati još više značaja. Tako je objavio i nekoliko snimci s treninga na kojima možemo vidjeti kako izgleda njegov rad s trenerom i sparing partnerom.

Charles Oliveira vrlo je mlad postao članom UFC-a i može se reći kako je tek sad doživio pravu zrelost te bi najbolji rezultati mogli tek biti ispred njega. Najveći u karijeri svakako će postići ako savlada uvijek opasnog Kevina Leeja.

Linker
03. svibanj 2024 11:08