Regija

Gabrijel Veočić: 'Prvo mi je seniorsko natjecanje, no želim zlato i olimpijske kvalifikacije!'

 Instagram
Ljubitelji hrvatskog boksa s velikim će zanimanjem ovog tjedna pratiti nastup Gabrijela Veočića na Prvenstvu Hrvatske. Jedan od najuspješnijih mladih hrvatskih boksača posljednjih godina dolazi na prvo seniorsko natjecanje, no uz ambiciju da se odmah pokaže najboljim i izbori mjesto u olimpijskim kvalifikacijama.

Nakon što je posljednjih godina osvojio tri europske medalje u mlađim kategorije, 18-godišnji boksač iz Slavonskog Broda, Gabrijel Veočić, spreman je stupiti na seniorsku scenu te tamo nastaviti jednako kao do sada. Prvo veliko natjecanje bit će mu državno prvenstvo na koje dolazi s ogromnim motivom. Naime, našao se kao rezerva na popisu reprezentacije i još uvijek ima priliku iskočiti ispred Mladena Sobjeslavskog te nastupiti na olimpijskim kvalifikacijama u kategoriji do 75 kilograma. On sam tvrdi kako mu je to cilj i ne smatra da će mu mladost biti preveliki problem.

"Naravno da vjerujem u sebe. Imam ogromno iskustvo u mlađim dobrim skupima i uvijek sam bio pri vrhu europske i svjetske ljestvice. Očekujem zlato na seniorskom državnom prvenstvu i odlazak na europske i svjetske kvalifikacije", najavio nam je Gabrijel svoje prvo veliko seniorsko natjecanje. Naime, kako je tek 1.1. ove godine postao senior, nije mogao nastupiti niti prošlog mjeseca na prvenstvu za boksače do 22 godine. Tamo je do zlata došao njegov glavni konkurent, Mladen Sobjeslavski iz BK Leonardo.

Iako još uvijek ima priliku nastupati na natjecanjima za mlađe boksače, Gabrijel će se ove godine posvetiti seniorskim natjecanjima i turnirima. To što ga je izbornik Čalić stavio na popis mu je svakako ogroman poticaj da nastavi raditi kao do sada, neovisno o tome hoće li na kraju putovati na kvalifikacije. Zapravo, vrijeme je apsolutno na njegovoj strani, a na izbornom sparingu je potvrdio kako je već sad na samom državnom vrhu.

"Izbornik me već godinama prati po natjecanjima i zna moju kvalitetu. Napredujem iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu. Svojim nastupom sam iznenadio sve koji su gledali sparing. Prva sam godina seniora i imam veliku motivaciju dokazati se kroz natjecanja i izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre. Mlad sam i to bi mi trebalo biti ogromno iskustvo pred ostala natjecanja", potvrdio je još jednom svoj cilj.

Gabrijel će u lipnju napuniti tek 19 godina. Što se tiče njegovih boksačkih kvaliteta, svakako mu u prilog idu vrlo duge ruke za kategoriju u kojoj nastupa, ali i brzina. Tehnički je svakim natjecanjem sve bolji i svakako je jedna od najvećih hrvatskih boksačkih nada. On će sada pokušati što prije iz nade izrasti u ozbiljnog natjecatelja kojeg će hrvatska javnost na natjecanja uvijek ispratiti uz vjeru da će se vratiti s medaljom. One do sada najvrjednije koje je osvojio su europska bronca 2016. godine i 2019. godine te srebro 2017. godine u natjecanjima njegove uzrasti. Sad je vrijeme za oprobati se protiv "velikih momaka".

Linker
19. travanj 2024 01:41