UFC

Hoće li doći do preokreta? Dana White priznao: 'Teixeira nije u krivu, moram se složiti s njim!'

Dana White i Laura Sanko
 screenshot/YouTube
UFC i Dana White možda još ipak nisu donijeli odluku o idućem izazivaču poluteške kategorije

Glover Teixeira još je jednom potvrdio kako proživljava svoju drugu mladost, a pobjednička serija unutar koje se našao trebala bi biti dovoljna za njegov drugi napad na titulu UFC prvaka. To je on sam nakon borbe i zatražio, svjestan kako si je počistio put prema toj poziciji. Uostalom, u posljednje dvije borbe je prekidom savladao dva prošlogodišnja izazivača.

Nakon takvog niza i takvih izvedbi, neće biti lako Dani Whiteu, koji je tijekom prošlog tjedna najavio kako će priliku osvojiti titulu poluteške kategorije dobiti Israel Adesanya. To već prije borbe nije izgledalo pošteno prema svim poluteškašima, a nakon ove borbe posebno nepošteno izgleda prema 41-godišnjem Teixeiri. On je nedugo nakon pobjede zatražio napad na titulu, a to je bila tema s kojom se nakon toga morao susreti i njegov poslodavac. Odradio je to nakon priredbe u razgovoru s Laurom Sanko.

"Slušao sam sad njegov intervju i nije u krivu. Rekao je da želi napad na titulu i da je tu gotovo oduvijek. On je u sjajnom nizu, večeras je izgledao odlično. Ono što je zanimljivo, svaki put kad ga već gotovo otpišem i pitam se ima li u sebi ono što je potrebno, on me razuvjeri. Izgledao je nevjerojatno", rekao je White na konferenciji za medije održanoj po završetku priredbe.

Ovih dana zakomplicirala se i cijela situacija oko borbi za titulu. Sve se činilo kako je ideja s Adesanyom kao poluteškašem došla iz razloga jer se on želi boriti što prije, a Roberta Whittakera ne zanimaju borbe do proljeća. No, sad je osobno od strane Blachowicza potvrđeno kako tako nešto ne zanima niti njega. Odmah je postalo jasno da pravi razlog za odlazak Adesanye u polutešku kategoriju ne postoji, osim onog da time UFC cilja prema borbi koja donosi veću zaradu, ali isto tako je to izuzetno nepošteno prema čak dva borca koji su svoje prilike itekako zaslužili. Prije svega je to sad aktualno po pitanju Brazilca.

"To je nešto što tek moramo osmisliti. Čuo sam ga i moram se složiti s njim te ga shvatiti ozbiljno. Ono što je sigurno je da više nikako neću sumnjati u njega", dodao je White, time otkrivši kako situacija oko borbi za titulu još uvijek nije razriješena. Možda ovog puta ipak posluša svoje najvjernije fanove koji gotovo jednoglasno smatraju da su borbe Adesanye protiv Whittakera i Blachowicza protiv Teixeira ono što se iduće treba dogoditi i to početkom proljeća 2021. godine.

Linker
26. travanj 2024 23:00