UFC

Jan Blachowicz najavio osvajanje titule: 'Reyes pada u trećoj rundi!'

Jan Blachowicz
 Youtube
Jan Blachowicz najavio je borbu za titulu UFC-ove poluteške kategorije protiv Dominicka Reyesa

26. rujna UFC-ova poluteška kategorije dobit će novog prvaka. Prvog od 2011. godine do danas koji se ne zove Jon Jones ili Daniel Cormier. Svakako kreće jedno novo razdoblje UFC-ove divizije do 93 kilograma, a na tron će prvi sjesti Dominick Reyes ili Jan Blachowicz. Njih dvojica obračunat će se 26. rujna na Fight Islandu, a Blachowicz je siguran kako će protiv sebe imati u ovom trenutku najboljeg protivnika.

"On je odradio jako dobar posao protiv Jona Jonesa. Odličan je borac, vrlo snažan i jako dobar na nogama, bit će to svakako teška borba za mene. No, bit ću spreman oduprijeti mu se te ću ga pokušati završiti. Ako ode do odluke, bit će moja. No, on je svakako impresivan borac, trenutno jedan od najboljih", rekao je Blachowicz u razgovoru za MMA Junkie, odmah prognoziravši kako bi borba trebala izgledati:

"Bit će to borba na nogama, kickboxing borba. Ali, ako dobijem priliku srušiti ga, to ću i napraviti. Nije me strah suprotstavit mu se na nogama tako da će biti dobra borba za gledatelje. Netko će pasti, a mislim kako će to biti Reyes, i to u trećoj rundi. Mislim da mogu završiti borbu u trećoj rundi. Vidim to tako u snovima ili kad si vizualiziram borbu. Da, u trećoj rundi on pada dolje."

Jon Jones je napustio kategoriju, no i dalje se kontantno spominje pa je tako i Blachowicz upitan koliko mu je žao što nije dobio priliku titulu osvojiti savladavši njega.

"Sretan sam što se borim za titulu, a Dominick je također sjajan borac, jedan od najboljih na svijetu i zaslužuje priliku koju je dobio. Jon Jones više ne bi trebao biti tema. On za mene više ne postoji. Iako, mislim da će se u budućnosti vratiti u polutešku kategoriju. Ako se to ne dogodi, ja mogu u tešku, nije mi to problem. Uhvatit ću ga onda tamo", zaključio je Poljak.

Poluteška kategorije mogla bi dosegnuti razinu zanimljivosti kao onih godina prije nego je Jones preuzeo tron. Tada se u razdoblju od tri godine izmijenilo čak pet prvaka, a trenutno je također konkurencija takva da nitko u startu ne iskače kao veliki favorit za vladanje kategorijom kroz duže vrijeme.

Linker
27. travanj 2024 08:58