UFC

Justin Gaethje: 'Mogu se sutra boriti protiv McGregora, no ne bih mijenjao borbu protiv Khabiba za to'

Justin Gaethje
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Privremeni UFC-ov prvak lake kategorije, Justin Gaethje, trenutno uživa u velikoj pobjedi nad Tonyjem Fergusonom te čeka rasplet situacija nakon čega bi saznao kad će se boriti protiv Khabiba Nurmagomedova.

Iako trenutno nije u igri za napad na titulu UFC-ove lake kategorije te će njegova iduća borba vjerojatno biti svojevrsni 'superfight', teško je u razgovoru s nekim borcem iz vrha kategorije izbjeći temu Conora McGregora. Posebno ako je taj istovremeno privremeni prvak iste i borac koji čeka na datum kad će se testirati protiv Khabiba Nurmagomedova.

To je naravno Justin Gaethje, koji strpljivo čeka rasplet situacije s pandemijom, ali i sa zdravstvenim stanjem Khabibovog oca. Iako zbog svega toga nije poznato kad bi prvak mogao biti spreman te se automatski tim putem javlja opcija da se Gaethje u međuvremenu bori možda čak protiv McGregora, njega tako što ne zanima.

"Želim prebiti Conora i utišati ga. Mogao bih se ovog trenutka boriti protiv njega, ali to mi nije opcija. Mnogi će reći kako lažem i kako bi ovog trenutka mijenjao borbu protiv Khabiba za borbu protiv McGregora. Daniel Cormier je to rekao prije nekoliko dana, ali ja nisam takav borac. Imam priliku napraviti nešto što još nije viđeno u ovom sportu. U ovakvim okolnostima pobijediti Tonyja, zatim pobijediti Khabiba pa na kraju Conora, to bi bilo legendarno", rekao je Gaethje na gostovanju u podcastu Joea Rogana.

On smatra kako nema smisla skretati sa svog puta, posebno nakon što je sve što je postigao zapravo postigao nekim prirodnim putem, bez nekih usluga ili preskakanja ispita do napada na titulu. Sad ima sve u svojim rukama i jako dobar plan.

"Ja sam u sjajnoj poziciji jer mi slijedi borba za titulu. Na rosteru ima 500 boraca koji bi u ovom trenutku htjeli biti u mojoj poziciji. Osim toga, ja imam sposobnost pokazati svima kako do ovoga možeš doći na pravi način. Bojao sam se da ću biti preskočen, bojao sam se da će Conor na ovaj ili onaj način doći do borbe za titulu. A sada sam pokazao da neće biti tako, nisam dozvolio politici da me pobijedi. Pokazao sam da je moguće sam graditi svoj put i svoju poziciju. Sve mi se dogodilo u pravi trenutak i vjerujem kako je to također bilo dio moje sudbine. Sad još nedostaje da pobijedim Khabiba i Conora, postoji li bolja priča u povijesti ovog sporta od toga", objasnio je.

A jako dobar plan ima i s financijske strane. Obrazložio je zbog čega niz u kojem bi prvo išao na Khabiba zapravo donosi puno više. Istina, i veći je rizik, ali Gaethje od toga nikad nije bježao.

"Pametna poslovna odluka bila bi boriti se protiv Conora jer to donosi gomilu novca. No, još više novca ću zaraditi kad pobijedim Khabiba pa onda tek Conora. Ako Conora ne bude, onda želim Poiriera. Conor nije na mojoj listi, Khabib i Poirier jesu. Odradit ću te dvije borbe, zaraditi velik novac i onda sam u odličnoj poziciji."

Pobjeda nad Fergusonom bila je Gaethjeu četvrta u nizu, a posebno zanimljivo u njegovom slučaju zvuči podatak da je u dosadašnjih sedam UFC nastupa uzeo čak devet bonusa za najbolju borbu ili najbolju izvedbi večeri.

Linker
02. svibanj 2024 02:20